Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Protest împotriva transformării spitalului din Anina în cămin de bătrâni
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 700 de oameni au protestat miercuri în centrul oraşului Anina împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul din localitate în azil de bătrâni.
Ei aşteaptă, acum, o soluţie din partea autorităţilor locale prin care spitalul să fie salvat de la desfiinţare.
Oamenii spun că desfiinţarea spitalului ar fi un adevărat genocid pentru Anina, un oraş sărac, ai cărui locuitori nu au posibilitatea să meargă peste 30 kilometri până la Reşiţa pentru a se trata.
Situaţia pacienţilor care se află internaţi la ora actuală în spital este încă incertă. Nimeni nu ştie cum şi când vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean din Reşiţa.
Autorităţile locale mai au o singură zi la dispoziţie pentru a decide dacă accesează programul guvernamental 'Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice'.
Deocamdată, însă, au contestat decizia Ministerului Sănătăţii şi iau în calcul şi înaintarea unei acţiuni în instanţă pentru a evita închiderea spitalului.
Spitalul din Anina deserveşte aproximativ 6.000 de locuitori, are o capacitate de 55 de paturi, în patru secţii, precum şi 40 de angajaţi, cadre medicale şi personal auxiliar. AGERPRES/FOTO PE FLUX/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Caraş-Severin: Protest de amploare la Bozovici împotriva transformării spitalului în azil de bătrâni Aproximativ 2.000 de persoane din comuna Bozovici şi localităţile învecinate s-au adunat luni în faţa spitalului din localitate, pentru a protesta împotriva transformării acestuia în azil de bătrâni.
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Prahova: Protest spontan la Sanatoriul TBC din Floreşti Peste o sută de angajaţi ai Sanatoriului TBC din localitatea prahoveană Floreşti protestează, luni, în curtea unităţii, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma acest centru în cămin de bătrâni.
Caraş-Severin: La Caransebeş s-a inaugurat un modern cămin de bătrâni Cel mai modern cămin pentru persoane vârstnice din Caraş-Severin a fost inaugurat, joi, în municipiul Caransebeş.
Caraş-Severin: Spitalul din Bocşa s-a transformat în cămin de bătrâni Primăria oraşului Bocşa a investit circa 100.000 de lei din bugetul local pentru a transforma Spitalul de Boli Cronice, care a existat în localitate şi care a fost închis de la 1 aprilie, în cămin pentru bătrâni.