Cele mai citite
 


Cine vrea să slăbească trebuie să doarmă bine noaptea
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Probleme cu greutatea, Somnul, Corp sanatos
 

Cine vrea să slăbească primeşte de obicei recomandări în privinţa schimbării regimului alimentar şi a practicării exerciţiilor fizice. Persoanele care vor să piardă în greutate ar trebui însă să se gândească şi la un regim de somn adecvat, arată un studiu american, apărut în International Journal of Obesity şi citat de The Telegraph.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că şansele de a ajunge la greutatea dorită sunt de două ori mai mari dacă somnul de noapte durează între şase şi opt ore. Se mai recomandă şi un regim de viaţă activ, scăderea nivelului stresului şi a poftei de mâncare nesănătoasă. Cercetările efectuate la Kaiser Permanente, Portland (SUA), arată că cine vrea să slăbească cel puţin cinci kilograme are şanse mai mari să-şi atingă scopul dacă reuşeşte să se streseze mai puţin şi să doarmă suficient.

Studiul s-a desfăşurat pe aproape 500 de adulţi, cu vârsta medie de 55 de ani, toţi suferind de obezitate. În cadrul cercetării, ei au participat la 22 de şedinţe de consiliere, au mâncat cu 500 de calorii mai puţin pe zi şi au practicat exerciţii fizice cel puţin trei ore pe săptămână. Au mai ţinut un jurnal, în care au notat cât dormeau şi date despre nivelul stresului. După şase luni, 60% dintre participanţi au pierdut cel puţin cinci kg. Cercetătorii au mai arătat că persoanele care ţin regim alimentar au mai multe şanse de reuşită dacă dorm între şase şi opt ore pe noapte. Aproape trei sferturi dintre participanţii la studiu care au avut şi niveluri scăzute de stres şi au dormit între şase şi opt ore pe noapte au avut şanse mai mari să slăbească cu cinci kg.

Şansele lor de succes au fost de două ori mai mari decât în cazul persoanelor care au avut niveluri mai ridicate de stres şi au dormit şase ore sau mai puţin pe noapte.

'Acest studiu arată că, cine vrea să slăbească, trebuie să încerce să doarmă cât trebuie şi să-şi reducă stresul', spune principalul autor al studiului, dr Charles Elder. 'Unii au nevoie doar să-şi mai scurteze programul zilnic şi să meargă mai devreme la culcare. Alţii vor descoperi că mişcarea contribuie la reducerea stresului şi-i ajută să doarmă. Tehnicile pentru minte şi corp, cum ar fi meditaţia, pot fi şi ele utile unor persoane', adaugă el.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Somnul de calitate: esenţial pentru combaterea obezităţii A mânca cu moderaţie, a face exerciţii fizice şi a evita grăsimile sunt condiţii esenţiale pentru a combate excesul de greutate. Există însă un alt factor, mai puţin cunoscut, care ne ajută să ne păstrăm silueta: somnul de calitate. Lipsa de odihnă duce la creşterea producţiei de grelină şi la diminuarea...
Pierderea în greutate şi un somn sănătos, dublul avantaj al consumului de proteine (studiu) Un regim alimentar bogat în proteine contribuie la pierderea în greutate, îmbunătăţind în acelaşi timp şi calitatea somnului, două efecte care se asociază, rezultând o sănătate mai bună - arată un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition şi preluat de passionsante.be.
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
O singură noapte dormită prost echivalează cu şase luni de regim alimentar prea gras (studiu) Efectele unei nopţi dormite prost sunt mult mai grele decât s-ar putea imagina - este concluzia unui nou studiu publicat la începutul lunii noiembrie, în cadrul săptămânii obezităţii, relatează slate.fr.
Lipsa somnului creşte riscul de obezitate (studiu) Studiul "Somn şi nutriţie", realizat anual de Institutul naţional francez pentru somn şi stare de veghe (INSV), confirmă legătura dintre excesul de greutate şi un somn insuficient, altfel spus lipsa somnului creşte riscul de obezitate. Cercetarea s-a desfăşurat pe circa 50.000 de internauţi şi a fost...