Cele mai citite
 


Cluj: Edilii din Mociu au amânat depunerea demisiilor scrise ca formă de protest faţă de desfiinţarea spitalului
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Edilii comunei Mociu au amânat decizia de a-şi depune demisiile scrise în urmă cu o săptămână, în eventualitatea în care spitalul din localitate ar fi desfiinţat, aşa cum prevede un ordin al ministrului Sănătăţii.
Primarul, viceprimarul şi şapte consilieri locali de la mai multe partide au ales această formă de protest pentru a-l convinge pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, să renunţe la transformarea spitalului din Mociu în azil de bătrâni.
Oamenii din localitate au organizat chiar un protest, lunea trecută, când au atras atenţia că spitalul a fost construit de bunicii lor, în urmă cu o sută de ani, şi că el aparţine comunităţii. Sătenii erau supăraţi deoarece prin desfiinţarea acestei unităţi sanitare ar rămâne fără asistenţa medicală care le este de mare ajutor, mulţi dintre ei declarând chiar că au scăpat cu viaţă în anumite momente tocmai pentru că au avut spitalul atât de aproape.
Cei nouă reprezentanţi ai administraţiei locale au alcătuit o delegaţie care s-a prezentat, marţi, la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, pentru a discuta cu ministrul Cseke Attila.
''Am amânat intrarea în vigoare a demisiilor deoarece am primit promisiuni că situaţia îşi va găsi o rezolvare'', a declarat, miercuri, primarul Marton Horvath, care a spus că delegaţia s-a întâlnit şi cu vicepremierul Marko Bela.
Primarul a explicat şi că una dintre soluţii ar fi ca actualul Centrul de Sănătate din Mociu să devină secţie externă a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, al cărui manager i-a dat asigurări că situaţia ar putea fi remediată în acest fel.
Consilierul local liberal Valer Sălăgean a spus că şi el şi-a amânat demisia până când va fi primit un răspuns clar şi definitiv din partea Ministerului Sănătăţii.
''Aşteptăm să vedem ce hotărâre de guvern va ieşi şi sperăm să aflăm cât mai repede, pentru că din 1 aprilie, spitalul nu mai poate funcţiona'', a afirmat Sălăgean, care a explicat că decizia transformării spitalului în azil de bătrâni este fără rost, atâta vreme cât în localitate mai există două cămine de bătrâni, iar alte două sunt în faza de construire.AGERPRES/(A- Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Ministrul Sănătăţii a cerut controale la furnizorii de servicii medicale Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, miercuri, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) demararea unor ample acţiuni de control la furnizorii de asistenţă medicală aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări, privind corespondenţa între serviciile solicitate...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Cluj: Ministerul Sănătăţii lansează un program de screening prenatal Directorul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Bucureşti, Nicolae Suciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că Ministerul Sănătăţii va lansa la 1 iulie un screening prenatal pentru luarea în evidenţă a gravidelor şi pentru a fi identificate grupurile...