Cele mai citite
 


Cluj: Studenţii la Psihologie vor să amenajeze în spitale spaţii destinate terapiei cu animale
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Studenţilor Psihologi din România (ASPR) intenţionează să implementeze un proiect prin care să construiască într-un spital de copii din Cluj un spaţiu în care să facă terapie cu ajutorul animalelor.
Coordonatoarea proiectului, Delia Suceveanu, a explicat că asociaţia poartă de mai multă vreme discuţii cu managerii mai multor spitale din oraş în vederea identificării unui spaţiu.
Conferenţiarul universitar Alina Rusu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că s-a demonstrat prin studii că animalele au un efect benefic asupra copiilor spitalizaţi, pe care îi ajută să treacă mai uşor peste perioada de tratament, le diminuează stresul şi le accelerează perioada de recuperare.
Alina Rusu a mai spus că pe parcursul acestei terapii cu animale psihologul poate să îşi dea seama dacă micuţul suferă de anumite afecţiuni psihologice nediagnosticate.
'Am avut cazuri în care am descoperit copii supuşi unor abuzuri, tocmai prin urmărirea comportamentului lor în raport cu animalele. Pe de altă parte, şi pentru studenţi aceste activităţi sunt foarte importante, deoarece pot face terapie aplicată. Ei apoi discută atât între ei, cât şi cu profesorii aceste experienţe, fapt care îi ajută foarte mult profesional', a arătat Alina Rusu.
Ea a adăugat că o altă variantă a terapiei cu animale, care nu sunt de obicei acceptate în incinta spitalelor, este cea cu roboţei. Aceştia seamănă cu nişte jucării, dar sunt mai complecşi, având anumite funcţii de socializare.
Membri ASPR, dar şi voluntari de la alte facultăţi din Cluj-Napoca participă de mai mulţi ani la asemenea proiecte de susţinere prin diferite activităţi a copiilor spitalizaţi. Anul trecut au beneficiat de un asemenea proiect 630 de copii. Aceste campanii se întind pe perioada mai multor luni, de obicei din aprilie până în octombrie.
De asemenea, în vederea campaniei din acest an, studenţii au participat la nişte traininguri care au vizat inteligenţa emoţională şi terapia asistată de animale. AGERPRES/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect de destresare a studenţilor cu ajutorul câinilor, unic în ţară, lansat la Cluj Un proiect unic în ţară, de folosire a câinilor, ca animale de terapie şi destresare pentru studenţi în perioada sesiunii şi pentru a-i ajuta să îşi îmbunătăţească abilităţile de învăţare, dar şi cele emoţionale, a fost lansat joi la Cluj.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Ambasadorul François Saint-Paul a anunţat înfiinţarea unei "Maison de France" la Cluj-Napoca Ambasadorul Franţei în România, François Saint-Paul, a participat miercuri la deschiderea noului an universitar pentru studenţii francezi şi francofoni de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, el anunţând în cadrul evenimentului înfiinţarea unei "Maison de France" (Casă a Franţei), care...
ANOSR: Studenţii se plâng de taxele mari din noul an universitar (studiu) Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a dat publicităţii luni un studiu în care prezintă valorile celor mai importante taxe pe care studenţii sunt nevoiţi să le plătească în 21 de universităţi din ţară, atrăgând atenţia că acestea cresc de la un an la altul şi că multe dintre...
Cluj: Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Medici - la final Ediţia din acest an a Congresului Internaţional "Medicalis 2011" a fost o reuşită atât din punct de vedere al participării numeroase - 600 de studenţi şi tineri medici, dintre care 70 din străinătate -, cât şi al calităţii comunicărilor ştiinţifice prezentate în cadrul reuniunii şi al tematicii atelierelor...
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.