Cele mai citite
 


Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Preşedinta Asociaţiei, Maria Teodorescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, la finalul unei acţiuni de protest organizate în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, că a primit mesaje de solidaritate din întreaga ţară iar foarte mulţi bolnavi, aflaţi în cârje sau cărucioare, s-au arătat dispuşi să meargă la Bucureşti pentru a continua protestele în faţa Ministerului Sănătăţii.
Maria Teodorescu a menţionat că în România există aproximativ 35.000 de persoane cu distrofii musculare, o boală ereditară progresivă care nu are leac, iar o mare parte dintre ei vin de ani de zile la Vâlcele la tratament.
Principalul motiv pentru care pacienţii se opun mutării îl reprezintă clima severă de la Întorsura Buzăului, dar şi refuzul personalului medical de a face naveta.
Teodorescu a mai spus că va solicita sprijinul Alianţelor europene şi mondiale ale persoanelor cu handicap neuromuscular (EAMDA şi WANDA), precum şi al Asociaţiei franceze de luptă împotriva miopatiilor musculare (AFM) pentru a împiedica mutarea spitalului din Vâlcele.
În cursul zilei de miercuri, aproximativ 60 de pacienţi şi angajaţi ai Spitalului din Vâlcele au pichetat sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe. Aceştia au afişat pancarte pe care scria 'Nu ne luaţi dreptul la viaţă', 'Nu plecăm la Întorsura', 'Viaţa ne-a furat sănătatea, guvernanţii ne iau demnitatea', 'Ignoranţa voastră e condamnarea noastră' şi au cerut sprijinul prefectului Gyorgy Ervin pentru retragerea proiectului Ministerului Sănătăţii.
Protestatarilor li s-a alăturat liderul Sanitas, Vasile Neagovici, precum şi primarul comunei Vâlcele, Marinescu Dumitru, care, în faţa mulţimii şi a prefectului, s-a oferit să preia Spitalul în subordinea Consiliului Local, arătând că acesta este capabil să se autofinanţeze din moment ce a încheiat anul trecut cu un excedent bugetar de 400.000 de lei.
Prefectul Gyorgy Ervin, ieşit în stradă la cererea protestatarilor, a declarat că a transmis petiţia lor Ministerului Sănătăţii, amintind, în context, că nu numai în judeţul Covasna s-au luat măsuri de restructurare a instituţiilor sanitare, ci în toată ţara.
Referindu-se la oferta primarului din Vâlcele, prefectul şi-a exprimat rezerva cu privire la posibilitatea unei primării comunale de a prelua şi întreţine un spital de interes naţional, care tratează bolnavi din toată ţara, subliniind, totodată, că e posibil ca spitalul din Întorsura Buzăului să le ofere pacienţilor condiţii mai bune decât la Vâlcele.
Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, pacienţii de la Vâlcele ar urma să fie mutaţi la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici. AGERPRES /(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 29 mar /Agerpres/ - Pacienţii şi angajaţii Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care protestează de două zile împotriva intenţiei Ministerului Sănătăţii de a-i muta la Întorsura Buzăului, vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Prefectura Covasna şi sediul UDMR, pichetate de angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele Aproximativ 80 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele au pichetat joi sediul Prefecturii Covasna, precum şi sediul UDMR din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa această unitate medicală cu o tradiţie...