Cele mai citite
 


Fostul vicepreşedinte brazilian José Alencar a încetat din viaţă
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
José Alencar, fost vicepreşedinte al Braziliei în perioada celor două mandate prezidenţiale deţinute de Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), a încetat din viaţă marţi la Sao Paulo din cauza unui cancer, transmite AFP.
José Alencar, un politician conservator, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani din cauza unui cancer de rinichi cu metastaze la stomac şi prostată. El a fost diagnosticat cu cancer în 1997 şi a fost spitalizat luni în stare critică.

În pofida maladiei, Alencar a continuat să-şi exercite atribuţiile de vicepreşedinte al Braziliei în perioada mandatelor lui Lula da Silva.

Din cauza problemelor de sănătate fostul vicepreşedinte nu a putut participa la ceremonia de investire a noului preşedinte brazilian Dilma Rousseff, care l-a succedat pe Lula da Silva.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Mureş: Screening gratuit de prostată la Clinica de Urologie a SCJ pe fondul creşterii cazurilor de cancer Şefa Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, conferenţiar universitar doctor Martha Orsolya, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, reluarea programului de screening gratuit de prostată, pe fondul creşterii cazurilor de cancer.