Cele mai citite
 


Harghita: Primul caz de gripă cu virus A/H1N1 din acest an în judeţ
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul caz de gripă cu virusul A/H1N1, din acest an, din judeţul Harghita, a fost confirmat la o femeie, care este internată în prezent la Târgu Mureş.
Medicul-şef de la Departamentul de Supraveghere a Sănătăţii Publice din cadrul DSP Harghita, Cornelia Miron, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că este vorba despre o femeie din zona Topliţa, la care s-a confirmat, prin analize de laborator, infectarea cu virusul A/H1N1.
Medicii de la Topliţa au trimis-o pe bolnavă la Târgu Mureş, care se află mai aproape decât Miercurea Ciuc, femeia fiind internată în prezent la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.
Pe de altă parte, dr. Cornelia Miron a precizat că se înregistrează o scădere a numărului de viroze şi pneumonii, în ultima perioadă. Datele statistice arată că săptămâna trecută s-au diagnosticat 1.340 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 14 au necesitat internare, şi 224 de pneumonii, dintre care 20 au avut nevoie de spitalizare. Dr. Miron a explicat că numărul îmbolnăvirilor este în scădere.
Anul trecut, în Harghita s-au înregistrat peste 100 de cazuri de gripă nouă, printre cei infectaţi numărându-se şi cadre didactice, poliţişti, pompieri sau copiii unor medici. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 la o grădiniţă din Târgu Mureş Direcţia de Sănătate Publică Mureş a decis, miercuri, suspendarea activităţii Grădiniţei Albiniţa din Târgu Mureş pe o perioadă de 7 zile, ca urmare a apariţiei a patru noi cazuri de gripă nouă.
Peste 40 de cazuri de gripă nouă în judeţul Alba Doi adulţi au fost confirmaţi luni cu gripă cu virus A/H1N1, zi în care elevii Colegiului 'Lucian Blaga' din Sebeş s-au reîntors la şcoală după ce cursurile au fost suspendate timp de o săptămână în urma diagnosticării cu acest virus a zece elevi de la această unitate şcolară.
Alte 56 de cazuri de gripă nouă şi trei decese înregistrate în România Încă 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi trei decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Alba: De la începutul pandemiei - 6 decese din 81 de îmbolnăviri cu gripă nouă De la începutul pandemiei de gripă cu virus A/H1N1, în judeţul Alba au fost înregistrate şase decese, ceea ce înseamnă că 7,4% din îmbolnăviri s-au soldat cu moartea pacienţilor.
Caraş-Severin: Plan judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat luni, în unanimitate, 'Planul judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1'.
Un nou deces cauzat de virusul A/H1N1 Cel de-al 66-lea deces cauzat de gripa nouă în ţara noastră a fost înregistrat în ultimele 24 de ore, a informat un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis, miercuri, AGERPRES.