Cele mai citite
 


Hunedoara: Consiliul Judeţean este dispus să se judece cu Ministerul Sănătăţii
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara se va adresa instanţei de contencios-administrativ în cazul în care Ministerul Sănătăţii îşi va menţine poziţia de a închide Centrul de Sănătate din oraşul Călan, cu toate că autorităţile locale şi judeţene au fost de acord cu transferul acestuia în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.
În opinia sa, decizia Ministerului Sănătăţii prin care se prelungesc contractele dintre unităţile sanitare şi Casa de Asigurări de Sănătate până la 1 iunie ar trebui să fie aplicată şi în cazul Centrului de Sănătate Călan.
''Dacă Ministerul Sănătăţii îşi menţine decizia de a închide Centrul de Sănătate din oraşul Călan şi nu va prelungi durata contractului unităţii sanitare cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru încă două luni, ne vom adresa instanţei de contencios-administrativ'', a spus preşedintele CJ Hunedoara.
El a menţionat că, potrivit unei hotărâri de Guvern, Centrul de Sănătate din Călan ar urma să fie desfiinţat de la 1 aprilie, cu toate că autorităţile locale au fost de acord ca acesta să funcţioneze ca o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, în subordinea căruia a fost transferat şi managementul unităţii sanitare. Preşedintele CJ Hunedoara susţine că Ministerul Sănătăţii a fost informat în februarie despre acţiunile autorităţilor locale şi că a primit asigurări potrivit cărora transferul de responsabilitate în cazul Centrului de Sănătate Călan va fi avizat de ministrul Cseke Attila.
''Stăm din 21 februarie cu un proiect de hotărâre de Guvern prin care solicităm să fie aprobat transferul managementului de la Călan la spitalul din Deva. Nu am primit niciun răspuns. Vreau să-i liniştesc însă pe cei 20.000 de oameni din zona oraşului Călan şi să le transmit că vom face comasarea între Centrul de Sănătate şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Vom deschide la Călan o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă'', a afirmat Mircea Moloţ.
Potrivit acestuia, intenţia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate Călan în cămin de bătrâni nu ţine cont de realităţile din zonă, un centru pentru persoanele vârstnice fiind deschis în localitatea apropiată, Bretea Strei. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Centrul de Sănătate Călan, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Deva, 10 mar /Agerpres/ - Centrul de Sănătate din oraşul Călan a fost transferat în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva printr-o hotărâre adoptată joi, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, autorităţile judeţene apreciind că doar în acest mod va fi posibilă asigurarea asistenţei...
Hunedoara: Autorităţile judeţene contestă măsurile de reorganizare a spitalelor Autorităţile locale din judeţul Hunedoara contestă decizia Ministerului Sănătăţii prin care mai multe unităţi medicale din zonă ar urma să fie comasate iar altele, transformate în cămine de bătrâni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, apreciind că hotărârea de reorganizare...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
Hunedoara: Autorităţile solicită decontarea tuturor serviciilor din spitale Deva, 29 iun /Agerpres/ - Primarii din mai multe oraşe hunedorene au solicitat Casei de Asigurări de Sănătate să deconteze toate serviciile care se efectuează în spitale, în contextul preluării acestor unităţi sanitare în subordinea autorităţilor locale, de la 1 iulie.
Secţia de Psihiatrie a SJU Tulcea ar putea fi modernizată Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea ar putea fi reabilitată printr-un proiect înaintat de Consiliul Judeţean (CJ) Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, instituţie ce are posibilitatea de a-l finanţa printr-un program guvernamental care are ca prioritate...