Cele mai citite
 


Iaşi: Peste 40 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 confirmate în judeţ de la începutul anului
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii Institutului Cantacuzino au anunţat confirmarea, la Iaşi, a alte două cazuri de gripă de tip A/H1N1, au declarat, miercuri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, numărul persoanelor diagnosticate cu acest virus ajungând la 42.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, a declarat că, în ultima săptămână, două femei, de 29 şi 42 de ani, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul gripei noi.
"Probele au fost recoltate de medicii de familie, iar tratamentul a fost urmat la domiciliu, fiind evoluţii uşoare ale bolii", a explicat Marius Voicescu.
Purtătorul de cuvânt al DSP susţine că, de la începutul anului 2011, la Iaşi au fost confirmate 42 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1.
Pe de altă parte, în ceea ce priveşte virozele respiratorii, în ultima săptămână s-a constatat în continuare o scădere a acestora, conform statisticii oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile. Aceleaşi statistici arată că, în judeţul Iaşi, săptămâna trecută s-au înregistrat 7.310 de cazuri de viroze, cu 440 mai puţine faţă de săptămâna anterioară. De asemenea, în cazul pneumoniilor, se înregistrează o uşoară scădere, cu 73 de cazuri faţă de săptămâna anterioară când au fost diagnosticate 1.905 persoane cu o astfel de boală. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Alte 81 cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi un nou deces Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 81 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Buzău: 24 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 La Buzău au fost confirmate miercuri 24 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, dintre care 9 la preşcolari şi elevi şi o educatoare.
MS: Patru noi cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces, în ultimele 24 de ore Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi un deces au fost înregistrate în ultimele 24 ore, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
Constanţa: Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi peste 3.500 de persoane cu viroze Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 - unul la un copil de 9 ani, iar celălalt la un bărbat de 46 de ani - au fost confirmate în judeţul Constanţa, iar peste 3.500 de persoane sunt înregistrate cu viroze respiratorii, număr care a crescut cu circa 30% într-o săptămână.
MS: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, confirmate Bucureşti, 27 dec /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat confirmarea a 4 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 în judeţul Ialomiţa, informează, duminică, un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis AGERPRES.