Cele mai citite
 


În Marea Britanie profesează medici străini care nu ştiu limba engleză, avertizează autoritatea de resort
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Marea Britanie permite medicilor cu cunoştinţe atât de precare de limba engleză încât au nevoie de translatori să opereze pacienţi, a avertizat autoritatea de reglementare în domeniul medical, citată miercuri de cotidianul Daily Telegraph.
Consiliul General Medical (General Medical Council - GMC) susţine că actualele norme europene reprezintă un "serios motiv de îngrijorare" şi totodată un risc pentru siguranţa pacienţilor, în condiţiile în care acestea interzic testarea cunoştinţelor de limba engleză ale medicilor înainte de a ajunge să lucreze în spitalele britanice.
Autoritatea de reglementare a precizat că, deşi unii dintre doctorii pe care îi are înregistraţi "nu sunt capabili să comunice în limba engleză", ea nu are puterea de a-i împiedica să lucreze în Marea Britanie, în conformitate cu legislaţia europeană.
GMC a avertizat totodată că există posibilitatea ca falşi medici din străinătate să pătrundă în sistemul medical britanic /NHS/, prezentând certificate sau documente de identitate false, din cauza lipsei controalelor de securitate, sau pot ascunde faptul că le-a fost suspendat dreptul de practică în ţara natală.
Pe de altă parte, chiar şi medicii autentici proveniţi din alte ţări pot să nu aibă nici cea mai mică de idee despre cum să efectueze proceduri standard în Marea Britanie, deoarece nu există o formare, o educaţie sau un sistem medical standard.
În cadrul sistemului actual, medicilor din Spaţiul Economic European (SEE) - cele 27 de state europene membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein şi Norvegia - li se permite să lucreze în Marea Britanie. În prezent, numărul medicilor înregistraţi se ridică la 23.033.
Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu medicii care vin în Marea Britanie din alte părţi ale lumii, piaţa unică europeană face ca GMC să fie nevoit să accepte calificările medicilor din SEE, fără a-i fi totodată permis să le testeze cunoştinţele de limba engleză. Cu toate acestea, potenţialii angajatori din cadrul NHS pot desfăşura astfel de evaluări, scrie Daily Telegraph.AGERPRES/(Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele britanice reduc din posturi dar continuă să angajeze din străinătate Şefii de spitale britanice au cheltuit mii de lire sterline pe călătorii destinate recrutării de medici şi asistente medicale din străinătate, în timp ce concediază propriul personal, informează The Daily Telegraph în ediţia de duminică.
MB: medicilor străini le va fi interzisă practicarea medicinii dacă nu vor cunoaşte bine limba engleză Medicilor străini le va fi interzisă practicarea medicinii în spitalele din Marea Britanie dacă nu vor dovedi o cunoaşte bună a limbii engleze - prevăd noile măsuri pe care ministrul britanic al sănătăţii le anunţă marţi, relatează Daily Mail şi Daily Telegraph.
Marea Britanie: Jumătate dintre medicii străini sunt sub standardele britanice (studiu) Jumătate dintre medicii străini din Marea Britanie nu au competenţele necesare pentru a activa în această ţară, însă îşi pot practica meseria deoarece examenul de verificare a competenţelor este prea uşor, avertizează un studiu preluat de The Daily Telegraph.
Aproximativ 3.000 de medici au cerut, în 2010, certificate pentru a pleca în străinătate Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Un număr de 2.779 de doctori au solicitat, în 2010, Colegiilor Judeţene ale Medicilor certificate profesionale curente (good standing) pentru a putea lucra în străinătate, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
INTERVIU/Ambasadorul britanic: Vrem ca românii care vin în Marea Britanie să fie pregătiţi pentru această experienţă Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că vrea ca românii care vin în Regatul Unit să fie suficient de pregătiţi pentru această experienţă, adăugând că nu sunt de dorit oameni fără adăpost pe străzile Londrei.
Peste 2.800 de medici au plecat să lucreze în străinătate în 2011 Un număr de 2.841 de medici au solicitat în anul 2011 certificate profesionale curente colegiilor medicilor din întreaga ţară pentru a putea pleca să lucreze în străinătate, informează un comunicat al Colegiului Medicilor din România (CMR), dat publicităţii duminică.