Cele mai citite
 


Infecţiile acute respiratorii continuă să scadă
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cazurile de infecţii acute respiratorii sunt în scădere, informează miercuri un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Potrivit sursei citate, în săptămâna 21 - 27 martie au fost înregistrate 93.610 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 14,1% mai puţine comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă.
De asemenea, s-a înregistrat şi un număr de 325 afecţiuni clinice compatibile cu gripa. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Bucureşti - 6, Constanţa - 6, Iaşi - 5.
Activitatea gripală a avut intensitate scăzută, sub formă de cazuri sporadice.
Au fost confirmate cu laboratorul 37 cazuri de gripă - 18 de tip AH1N1, 18 de tip B şi unul de tip AH3N2 - din totalul de 791 înregistrate de la debutul sezonului rece, din luna octombrie 2010.
Au fost înregistrate şi două decese la persoane confirmate cu gripă: unul cu gripă AH1N1 în judeţul Neamţ şi unul cu gripă de tip B în Municipiul Bucureşti. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate Numărul de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute şi gripă a crescut, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis miercuri.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Numărul virozelor, în scădere faţă de săptămâna precedentă Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut fiind cu 7,7% mai mic faţă de săptămâna precedentă, se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNSBT) transmis miercuri Ministerului Sănătăţii.
MS: Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% în intervalul 11-17 aprilie, faţă de săptămâna precedentă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis miercuri AGERPRES.
Adrian Streinu-Cercel: Majoritatea celor infectaţi cu HIV sunt tineri din grupa de vârstă 20-30 ani Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a subliniat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva HIV/SIDA, că în primele şase luni ale anului în România au fost diagnosticate 129 de noi cazuri de infecţii cu HIV, dintre care 62 la consumatorii de droguri...
Evaluare DSP: Infecţiile nosocomiale, prezente la unii pacienţi răniţi în incendiul de la Colectiv Infecţiile nosocomiale au fost prezente la unii dintre pacienţii răniţi în incendiul din clubul Colectiv, însă în majoritatea cazurilor tratamentul adecvat al infecţiilor nosocomiale a determinat o evoluţie favorabilă, cele mai multe decese înregistrându-se în cazul pacienţilor cu leziuni pulmonare grave...