Cele mai citite
 


Ministrul Muncii va discuta săptămâna viitoare revendicările pensionarilor
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale,Ioan-Nelu Botiş, se va întâlni săptămâna viitoare cu pensionarii care au protestat miercuri în faţa ministerului de resort, pentru a găsi soluţii la revendicările lor.
"Noi nu promitem de obicei decât în limita posibilităţilor şi a ceea ce poate oferi economia României. Va fi o întâlnire săptămâna viitoare, joi, la ora 11.00, la sediul MMFPS, cu cei care protestează la minister şi vom discuta toate revendicările susţinute de participanţi", a declarat, miercuri, Ioan-Nelu Botiş, după ce a discutat în stradă cu pensionarii.
Acesta a precizat că România are multe probleme şi toate ar trebui rezolvate, dar cele revendicate miercuri vor fi discutate joia viitoare.
"După întâlnirea de joi vom ieşi cu un comunicat şi vom prezenta problemele dumnealor şi cele care au din partea noastră o poziţie favorabilă, dar şi cele care vor fi rezolvabile în timp. (...) Eu am soluţii globale şi cu siguranţă că intervenţiile mele pe legi sunt soluţii, dar în această situaţie trebuie să discutăm pe fiecare punct revendicat şi acolo unde se poate da o soluţie concretă, coerentă şi legislativă, voi interveni", a spus ministrul Muncii.
Reprezentaţi ai pensionarilor din Galaţi (est), Braşov (centru) şi Bucureşti au organizat miercuri pichete de protest la sediile Partidului Democrat Liberal (PDL, în coaliţia la guvernare), MMFPS şi în faţa Ministerului Sănătăţii.
Potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Pensionari din Sectorul Public, Traian Dragomir, sindicaliştii cer creşterea valorii punctului de pensie la 45% din salariu minim brut pe economie, eliminarea coplăţii asistenţei medicale, eliminarea contribuţiei de 5,5% pentru asigurările de sănătate aplicate pensionarilor cu pensii sub 1.000 de lei şi continuarea asigurării medicamentelor pe reţetele compensate.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pensionarii au ieşit în stradă Reprezentaţi ai pensionarilor din Galaţi, Braşov şi Bucureşti pichetează la această oră sediul Partidului Democrat Liberal.
Sindicaliştii din Sănătate au încheiat acţiunea de protest din faţa Ministerului Sănătăţii fără să rezolve nimic Sindicaliştii membri ai Federaţiei Sanitas au încheiat acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii fără să rezolve nimic.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Galaţi: Zeci de pensionari vor protesta la Bucureşti Galaţi, 29 mar /Agerpres/ - Aproximativ 70 de pensionari gălăţeni, membri ai Alianţei Europensionarilor din România, filiala Galaţi, îmbarcaţi în trei microbuze, vor pleca, miercuri, la Bucureşti, pentru a protesta faţă de condiţiile grele de viaţă impuse de actuala guvernare, a declarat, marţi, pentru...
Sindicaliştii din sănătate suspendă pichetul de vineri Sindicaliştii din sectorul sanitar îşi suspendă acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi de întrerupere a activităţii, care ar fi trebuit să aibă loc vineri, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, joi, AGERPRES.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.