Cele mai citite
 


Munca e bună pentru sănătate, şomajul ne face trişti (studiu)
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Munca este bună pentru sănătate, în timp ce absenţa îndelungată a muncii, incapacitatea de muncă şi şomajul ne fac nefericiţi, relevă un raport comun al medicilor australieni şi neozeelandezi dat publicităţii miercuri, relatează Xinhua.
Raportul comun a fost întocmit de Royal Australasian College of Physicians (RACP) şi Facultatea pentru medicină de mediu şi ocupaţională din Wellington.

În raport, medicii apreciază că munca este în general bună pentru sănătate, în timp ce perioadele lungi de inactivitate, şomajul şi incapacitatea temporară de muncă din cauza unei dizabilităţi are în general un impact negativ asupra stării de bine.

De asemenea, munca reprezintă un mijloc eficient de reducere a excluziunii sociale, în special pentru localnici şi alte grupuri dezavantajate.

'Obiceiurile legate de muncă, cultura locului de muncă, echilibrul între viaţă şi serviciu, programele de gestionare a incapacităţii de muncă, relaţiile la locul de muncă sunt factori determinanţi nu numai pentru sentimentul angajatului că este apreciat la locul de muncă, ci şi pentru sănătatea individuală, starea sa de bine şi productivitate', mai precizează raportul.

'Rezultatele pozitive sunt mai probabile când indivizii înţeleg beneficiile muncii asupra sănătăţii şi sunt capabili să-şi asume responsabilitatea pentru propria situaţie', adaugă documentul.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raport favorabil înfiinţării unui Consiliu de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi Comisiile pentru drepturile omului, pentru muncă şi pentru sănătate publică din Senat au acordat marţi raport favorabil propunerii legislative prin care se înfiinţează un Consiliu de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.
Mihaela Ungureanu (ANPD): Elaborarea primei strategii pentru persoanele cu dizabilităţi, finalizată Autoritatea Naţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPD) a finalizat elaborarea primei strategii pentru persoanele cu dizabilităţi, care propune o abordare din punctul de vedere al drepturilor şi constituie un cadru de implementare al prevederilor Convenţiei ONU privind persoanele cu dizabilităţi,...
Studiu: 86% dintre medici au fost expuşi în cel puţin o circumstanţă la agresiune verbală Un raport prezentat marţi la Colegiul Medicilor Bucureşti arată că 86% dintre medici au fost expuşi în cel puţin o circumstanţă la agresiune verbală.
Locurile de muncă solicitante, stresante sau nesigure îi pot motiva pe angajaţi să lucreze când sunt bolnavi Locurile de muncă solicitante, stresante sau nesigure îi pot motiva pe angajaţi să lucreze chiar şi atunci când sunt bolnavi şi ar trebui să stea acasă, relevă un studiu publicat recent în Journal of Occupational Health Psychology.
A folosi transportul în comun către serviciu, mai sănătos decât a merge pe jos sau cu bicicleta (studiu) A recurge la transportul public pentru deplasarea la locul de muncă este o soluţie mai bună decât mersul pe jos sau cu bicicleta pentru a reduce riscul cardiovascular, excesul de greutate şi diabetul, potrivit unui studiu japonez publicat duminică în Statele Unite şi citat de AFP.
Aproximativ 15% din populaţia lumii prezintă o formă de dizabilitate (raport) Peste un miliard de persoane reprezentând aproape 15% din populaţia lumii trăiesc cu o formă de dizabilitate, potrivit Raportului mondial privind dizabilitatea lansat marţi de Societatea Română de Medicină Fizică şi de Recuperare (SRMFR) la Palatul Parlamentului.