Cele mai citite
 


Neamţ: Sute de cereri pentru internarea în noile centre pentru pensionari
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de pensionari au depus deja cereri, la Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor, pentru a fi sprijiniţi să fie internaţi în unul dintre cele două centre de specialitate, care vor fi înfiinţate în locul spitalelor de la Roznov şi Bicaz.
Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, Valerică Frăţilă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că, momentan, în judeţ există doar 55 de locuri pentru pensionari, dar, de la 1 aprilie, numărul acestora ar putea fi suplimentat cu alte 200 de paturi.
'În acest moment, ne aflăm pe ultimul loc în ţară ca număr de paturi pentru pensionari, în centrele de specialitate. Pe de altă parte, am vorbit cu cei de la asociaţia pensionarilor şi există deja peste 200 de solicitări pentru internarea în aceste centre', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES directorul CAS Neamţ.
Cu privire la soarta bolnavilor internaţi în cele două spitale de la Roznov şi Bicaz, directorul CAS Neamţ a precizat că, până joi, aceştia vor fi externaţi, dat fiind faptul că cele două unităţi sanitare vor fi desfiinţate de la 1 aprilie.
'Există 55 de bolnavi internaţi la Bicaz şi 20 la Roznov. Până joi, vor fi externaţi toţi, şi nu transferaţi la spitalul din Piatra Neamţ. Dacă erau probleme, îi luam cu salvarea şi îi duceam la spitalul judeţean, dar medicii au spus că nu necesită internarea în alt spital', a adăugat directorul CAS Neamţ.
Valerică Frăţilă susţine că a fost rezolvată şi problema personalului medical şi auxiliar de la Roznov şi Bicaz, prin redistribuirea către spitalele din Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ. Pe de altă parte, potrivit legii, căminele de bătrâni trebuie să asigure, la fiecare doi asistaţi, un asistent medical, astfel încât, o parte a cadrelor medicale poate rămâne la cele două noi centre. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: CAS Neamţ nu a întrerupt activităţile de plată Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ este una dintre puţinele instituţii de profil care nu şi-a suspendat activităţile de plată, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Valerică Frăţilă, directorul CAS Neamţ.
Olt: Aproape 200 de pensionari au cerut în instanţă restituirea sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate Peste 190 de pensionari au depus la Tribunalul Olt cereri în vederea recuperării sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi peste 250 de pensionari au cerut Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt să le returneze contribuţia la CAS.
Neamţ: Angajaţii DSP şi CAS se tem de perspectiva şomajului Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate se tem că în urma regionalizării structurilor celor două instituţii, foarte mulţi dintre ei vor deveni şomeri.
Neamţ: Directorii Spitalului judeţean au demisionat din cauza subfinanţării unităţii sanitare Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ a rămas fără conducere după ce ambii directori şi-au înaintat demisiile din funcţie.
Neamţ: A fost numită noua echipă de conducere a Spitalului judeţean de urgenţă Consiliul de Administraţie al Spitalului judeţean de urgenţă din Piatra Neamţ a numit, miercuri, noua echipă managerială a unităţii sanitare.
EXCLUSIV Neamţ: Staţiunea balneo-climaterică Neguleşti va fi transformată în secţie externă a spitalului judeţean Pavilionul principal al staţiunii balneo-climaterice de la Neguleşti va deveni o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, urmând ca cele 70 de paturi să fie destinate persoanelor aflate în convalescenţă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ...