Cele mai citite
 


Olt: Circa 1.500 de persoane au protestat la Drăgăneşti împotriva desfiinţării spitalului
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 1.500 de persoane din oraşul Drăgăneşti-Olt au protestat miercuri, timp de două ore, împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa spitalul din localitate.
Protestatarii au susţinut că prin desfiinţarea spitalului vor avea acces mult mai greu la servicii medicale, vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru a fi îngrijiţi, atât din cauza costurilor de transport până la Slatina sau Caracal, la spitalele cele mai apropiate, dar şi pe serviciile medicale, care costă mai mult în oraşele menţionate.
Acţiunea de protest a fost iniţiată de Primăria oraşului Drăgăneşti, condusă de Sorin Ghiţă, care a încercat diferite demersuri pentru a păstra spitalul (Centrul de Sănătate din Drăgăneşti-Olt), care urmează să fie transformat în cămin pentru persoane vârstnice.
Protestul este considerat de primarul Sorin Ghiţă un semnal de alarmă faţă de situaţia a zeci de mii de persoane din zonă, care au o stare materială precară, cărora li se adresează spitalul şi care vor fi nevoiţi, în caz de îmbolnăvire, să meargă la Slatina sau Caracal pentru a se trata.
Oamenii susţin că, deşi până la Slatina sunt numai 40 de kilometri, au fost cazuri în care pacienţii au murit pe drum şi este nevoie de un spital cu o linie de gardă în continuare în oraş, în condiţiile în care, după cum spun ei, spitalul din Drăgăneşti a salvat multe vieţi, mai ales ale unor oameni prea săraci ca să meargă să se trateze în alte oraşe.
La Drăgăneşti, spitalul are gradul de ocupare peste limita admisă, adică 99%, o largă adresabilitate şi o linie de gardă. În acest spital sunt 45 de paturi şi două secţii - de interne şi pediatrie -, precum şi laborator de analize şi de radiologie. În unitatea medicală lucrează 17 medici. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Medicii de la spitalele din Slatina şi Caracal au refuzat să încheie contracte pentru gărzi suplimentare Medicii care asigură liniile de gardă la spitalele din municipiile Slatina şi Caracal au refuzat să semneze contracte de muncă pentru gărzile suplimentare, o notificare despre această situaţie fiind transmisă miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt la Ministerul Sănătăţii, potrivit şefei direcţiei...
Olt: Primăria Drăgăneşti va acţiona Ministerul Sănătăţii în instanţă din cauza desfiinţării spitalului Primăria Drăgăneşti-Olt pregăteşte o acţiune în instanţă împotriva Ministerului Sănătăţii în scopul de a redeschide spitalul din localitate, închis la începutul lunii aprilie din cauza refuzului Casei de Asigurări de Sănătate Olt de a mai încheia contracte de servicii medicale cu spitalul.
Olt: Protest la Drăgăneşti Olt, faţă de desfiinţarea spitalului Slatina, 29 mar /Agerpres/ - Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Sorin Ghiţă, organizează, miercuri, un miting de protest faţă de desfiinţarea spitalului din localitate (Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt) şi transformării lui în cămin pentru persoanele vârstnice.
Olt: Listă de aşteptare de două luni pentru internarea în Spitalul de Psihiatrie Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, aflat între spitalele care vor fi comasate, la propunerea Ministerului Sănătăţii, există o listă de aşteptare de două luni pentru...
Olt: Protest spontan al medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Aproximativ 70 de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au protestat miercuri, pe holul instituţiei, faţă de decizia administraţiei unităţii sanitare de a restricţiona parcarea autoturismelor angajaţilor spitalului în curte.
Olt: Medicul Cornel Fulga, acuzat că a lăsat să moară un pacient fără să îl consulte, se întoarce la Spitalul Slatina Medicul Cornel Fulga, cel care în urmă cu doi ani a fost concediat de Spitalul Judeţean de Urgenţă ( SJU) Slatina pentru că un pacient de 63 de ani a murit pe holurile instituţiei fiind plimbat timp de patru ore între mai multe secţii ale unităţii medicale, s-a întors la Unitatea de Primiri Urgenţe din...