Cele mai citite
 


Prahova: Doar unul dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare, de acord cu varianta MS
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar unul dintre cele patru centre de sănătate din judeţul Prahova care se regăsesc pe lista întocmită de Ministerul Sănătăţii (MS) cu unităţile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea în cămin de bătrâni, a declarat miercuri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu.
Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului a solicitat în scris transformarea în centru de bătrâni, directorul DSP arătând că joi cei 51 de copii care erau internaţi în această unitate vor fi transferaţi acasă ori la alte unităţi sanitare cu profil similar.
Primarii celorlalte trei localităţi care administrează unităţi sanitare care se regăsesc pe listă - Urlaţi, Bălţeşti şi Plopeni -, au susţinut miercuri, în cadrul unei întâlniri la care au participat prefectul judeţului, Adrian Dobre, directorul DSP, Cristian Vintilescu, şi reprezentanţii centrelor de sănătate, că nu vor fi de acord ca acestea să fie reprofilate.
'Atâta vreme cât eu sunt primar, este exclus ca acest spital să devină cămin de bătrâni. Pe lângă faptul că acesta este considerat drept cel mai dotat spital de oraş mic, noi avem aici toate secţiile şi, în plus, am investit în ultimul an de la bugetul local 600.000 de euro în aparatură medicală', a declarat primarul oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu.
Centrul de sănătate de la Urlaţi are 88 de paturi, în acest moment fiind internaţi aici 85 de pacienţi.
În ceea ce priveşte personalul, unitatea sanitară are 12 medici şi 68 de persoane încadrate ca personal auxiliar.
Nici autorităţile de la Bălţeşti nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Sănătăţii. Astfel, cele 14 cadre medicale, cei 40 pacienţi internaţi în acest moment în respectiva unitate sanitară, dar şi locuitorii din Bălţeşti şi primarii comunelor Podenii Noi şi Gornet au protestat miercuri cu privire la decizia de transformare a centrului în cămin de bătrâni.
Potrivit directorului DSP, Cristian Vintilescu, consiliile locale din Bălţeşti şi Urlaţi au votat hotărâri cu privire la transformarea centrelor de sănătate în secţii exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
De asemenea, autorităţile de la Plopeni doresc păstrarea unităţii sanitare de aici în actuala formă de funcţionare, primarul Dragoş Niţă afirmând că ia în calcul varianta unui parteneriat public-privat în cazul în care nu va mai primi fonduri de la Casa de Asigurări de Sănătate.
În ceea ce priveşte evacuarea pacienţilor din spitalele care de la 1 aprilie ar urma să fie reprofilate, Vintilescu a spus că se fac eforturi pentru ca celelalte unităţi sanitare din judeţ să îi poată prelua. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Prahova: Activitatea într-o clădire a SJU Ploieşti va fi suspendată în urma anchetei Ministerului Sănătăţii Activitatea într-o clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti în care funcţionează trei secţii va fi suspendată în urma anchetei pe care Ministerul Sănătăţii a desfăşurat-o la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.