Cele mai citite
 


SUA: Anchetă privind o posibilă contaminare prin perfuzii, după nouă decese suspecte în spitale
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficiali din sistemul sanitar federal au anunţat declanşarea unei anchete pentru a stabili dacă perfuziile intravenoase au fost contaminate cu o bacterie, după ce nouă pacienţi bolnavi grav au murit, iar alţi zece s-au îmbolnăvit în spitale din statul Alabama după ce au fost trataţi cu soluţii comune, informează miercuri AP.
Oficialii nu au legat marţi în mod direct decesele de epidemia cu bacteria serratia marcescens izbucnită la şase spitale, dar pungile cu soluţii pentru administrare intravenoasă asupra cărora existau suspiciuni au fost retrase.

Şeful autorităţii de sănătate publică din Alabama, Donald Williamson, a precizat că nu există până în prezent indicii care să ateste o contaminare cu bacteria depistată.

La 16 martie, două spitale au raportat Departamentului de Sănătate Publică din Alabama creşterea numărului de cazuri de contaminare cu serratia marcescens. Anumiţi oficiali au legat contaminarea de TPN, un supliment nutritiv folosit pentru hrănirea intravenoasă.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Primul caz de contaminare cu coronavirusul MERS Autorităţile sanitare americane au anunţat vineri primul caz de contaminare cu coronavirusul MERS (sindromul respirator viral din Orientul Mijlociu) în Statele Unite, transmite AFP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
SUA: Membri ai Congresului cer o anchetă asupra British American Tobacco, suspectat de corupţie în Africa de Est Aleşi din Congresul SUA au cerut Ministerului american al Justiţiei să deschidă o anchetă asupra suspiciunilor de corupţie care vizează grupul British American Tobacco (BAT) în Africa de Est, relatează vineri AFP.
Aproape 400 de milioane de ouă retrase de la comercializare în SUA, fiind suspecte de contaminare cu salmonella Unul dintre cei mari producători de ouă din Statele Unite ale Americii (SUA), în ale cărui uzine a fost depistată bacteria salmonella, a mărit joi numărul ouălor retrase din consum la 380 de milioane, relatează AFP.
SUA: Epidemia de 'gripă porcină' a cauzat 147 de decese de la începutul anului, în California Epidemia de 'gripă porcină' (A/H1N1), care continuă să se manifeste cu o mare virulenţă în statul american California, a cauzat, numai de la începutul acestui an, 147 de decese, pe segmentul de vârstă de până la 65 de ani, au anunţat reprezentanţi ai Departamentului de sănătate publică al statului american...
SUA: Cel mai grav atentat după 11 Septembrie, anchetă asupra pistei jihadiste Un american suspectat de a fi simpatizant al grupării Statul Islamic (SI) a comis duminică în Statele Unite cel mai grav atentat "terorist" după 11 Septembrie 2001, soldat cu cel puţin 50 de morţi într-un club de noapte gay din Florida, comentează AFP.