Cele mai citite
 


Unghiile - barometrul sanatatii
joi, 31 martie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

 
 
 
 
 
Unghii striate. Dungile mici paralele pe suprafata unghiilor se pot datora infectiilor grave, intoxicatiilor, contactului cu substante caustice etc. sau lipsei de calciu .

In acest caz se va evita folosirea dizolvantilor pe baza de acetona. Se vor inmuia zilnic unghiile in ulei caldut de porumb .

Unghiile modificate ca forma . Unghiile concave, una sau mai multe, pot indica: o stare de anemie prin lipsa de fier , carenta de vitamina C.

Unghiile cu modificari de culoare. Culoarea unghiilor in mod natural trebuie sa fie roz, nici prea stearsa, nici stralucitoare. Cand se constatat prezenta petelor albe sub unghii , acesta este un indiciu de anemie . Se va evita folosirea lacului timp de 10-12 zile. Alimentatia va fi bogata in legume verzi, ficat .

* unghiile palide pot indica o stare de anemie ;
* unghiile galbui-exceptand cazurile unor fumatori -pot fi urmarea unor micoze , unor tulburari ale ficatului sau ale vezicii biliare ;
* unghiile de culoare rosie sau violacee pot indica tulburari in circulatia sanguina ;
* unghiile albastrui pot indica tulburari ale circulatiei venoase sau tulburari pulmonare .

Roaderea unghiilor nu este o maladie , dar ea constituie un obicei nesanatos la copii si inestetic la adulti. La copii se recomanda aplicarea sub unghii a unei solutii amare , iar la adulti vindecarea starii de anxietate care ar putea fi cauza.

 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

 

Notare
Comentarii
de Fanrel
Referitor la striatiunile la unghii, conteaza modul de dispunere a acestora perpendicular pe deget sau in sensul degetului?
La mine au aparut la degetul mare de la picior, puternic pigentate alb, inainte de a fi internat de urgenta cu diagnosticul de pancreatita si ulterior depistat cu piatra la fiere.
Apreciez articolul si poate ar fi mai edificant daca sar atasa mici poze exemplificative.
Mitrofan Dorel

de mara
mergi la medic

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Carenţa şi excesul de vitamine Lipsa vitaminelor din alimentatie provoaca tulburari grave ale organismului, numite boli de carenta. Lipsa totala a unei vitamine se numeste avitaminoza si poate duce chiar la deces. De cele mai multe ori, apare o lipsa partiala a vitaminelor, cunoscuta sub numele de hipovitaminoza, iar tulburarile metabolice...
Refluxul gastric - sfaturi alimentare pentru vindecarea naturala In jur de 20 % dintre adulti sufera de boala refluxului gastro-esofagian. Cauzele refluxului de acid gastric includ sarcina, herniile hiatale, o dieta nesanatoasa si un dezechilibru al acidului gastric, toate avand ca rezultat regurgitarea acidului care genereaza neplacutele simptome de reflux...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Atenţie la carenţele de minerale: alimentaţia sănătoasă - cea mai importantă modalitate de tratament Alimentaţia sănătoasă este cea mai importantă modalitate de tratament, susţine nutriţionistul Lygia Alexandrescu, aceasta atrăgând atenţia asupra carenţelor de minerale.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Fructe de vară pentru imunitate O alimentaţie adecvată poate stimula sistemul imunitar al organismului, mai ales după perioada sezonului rece când s-a trăit într-o expunere constantă la bacterii şi viruşi de sezon.
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Vitaminele - surse naturale, carente si excese Vitaminele sunt compusi chimici absolut necesari organismului pentru o crestere sanatoasa si un metabolism corect. Corpul omenesc are nevoie de vitamine pentru a crea enzime si hormoni – substante elementare pentru multiplele reactii chimice ce au loc in fiecare moment pentru a asigura supravietuirea...