Cele mai citite
 


Ateliere despre terapia în tulburările autiste
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) organizează, pe 4 şi 5 iulie, la Drobeta-Turnu Severin, workshopuri pe tema aplicării terapiei comportamentale aplicate în tulburările de spectru autist.

Conform ATCA, atelierele vor avea aceeaşi tematică - analiza comportamentală aplicată (alcătuirea planului de intervenţie în cazul tulburărilor de spectru autist).

Sunt invitaţi terapeuţi, psihologi, psihopedagogi şi părinţi ai copiilor cu tulburări de spectru autist.

Trainer va fi Anca Neagu, consultant în analiză comportamentală aplicată şi psihoterapeut (cu specializare în psihoterapia cognitiv comportamentală).

Workshopurile sunt organizate în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi. AGERPRES/(Iulia Petre)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru special pentru copii bolnavi de autism Râmnicu Vâlcea, 1 iul /Agerpres/ - Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat investiţia privind construcţia Centrului special pentru copii bolnavi de autism "Mara", în cadrul unui proiect în valoare de 180.000 de euro, printr-o cofinanţare guvern - consiliu local, a declarat, pentru AGERPRES...
Vâlcea: Primul centru pentru copii vâlceni cu autism Primul centru social pentru copii din judeţul Vâlcea care suferă de autism - Centru Mara - a fost inaugurat, marţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.
Bistriţa-Năsăud: Primul centrul de zi pentru autişti, inaugurat oficial Centrul de zi pentru autişti 'Micul prinţ' din Bistriţa şi-a deschis oficial porţile, joi, fiind prima instituţie de acest gen din judeţul Bistriţa-Năsăud, care încearcă să ofere copiilor cu autism terapia de care au nevoie, pentru a putea fi integraţi în societate.
Bistriţa-Năsăud: Persoanele cu autism ar putea avea o lege a lor Persoanele care suferă de autism ar putea fi beneficiarele unui proiect legislativ, care să permită medicilor de familie să efectueze obligatoriu un screening copiilor până în 2 ani, pentru identificarea eventualelor simptome, iar terapiile să fie decontate prin casele de asigurări de sănătate.
Giurgiu: Numărul copiilor cu autism în creştere Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţul Giurgiu este în creştere fiind aproape dublu faţă de cel înregistrat în urmă cu doi ani de zile, precizează oficiali ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului.
Cluj: Concert în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism Un concert în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism va fi susţinut, vineri, de pianistul Harry Tavitian şi de percuţionistul Cserey Csaba la Academia de Muzică 'Gheorghe Dima'.