Cele mai citite
 


Localităţi fără medic de familie
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Drobeta Turnu Severin, 1 iul /Agerpres/ - Sănătatea cetăţenilor din localităţile mehedinţene Podeni, Cireşu, Greci, Vrata, Isverna, Padina şi Grozeşti este pusă în pericol din cauza lipsei în teritoriu a medicilor de familie.

Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Doina Borugă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că această situaţie este favorizată de poziţia geografică a acestor localităţi în care accesul rutier este dificil, mai ales pe timp de iarnă.

"Noi am dispus ca locuitorii din teritoriile respective să primească asistenţă medicală primară de la medicii din comunele învecinate. Din păcate, serviciile acestora nu îi mulţumeşte pe oameni, şi pe bună dreptate, mai ales că mulţi dintre aceştia au nevoie de servicii de specialitate clinice şi paraclinice, de care nu pot beneficia decât dacă se deplasează în municipiul reşedinţă de judeţ - Drobeta Turnu Severin, fapt ce îi obligă la cheltuieli financiare destul de mari", a precizat Borugă.

Potrivit sursei citate, pentru a atrage mai ales tinerii medici în aceste zone îndepărtate, reprezentanţii autorităţilor publice locale ar trebui să le asigure condiţii de cazare deosebite, astfel încât populaţia din cele şapte localităţi să aibă acces fără probleme la servicii medicale şi medicamente.

În judeţul Mehedinţi, din cele 309.000 persoane cu statut de asiguraţi, doar 260.388 primesc servicii medicale de bază din sistemul de asigurări de sănătate. AGERPRES/(Florian Copcea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Botoşani: Două comune din judeţ, fără cabinete de medicină de familie Botoşani, 7 aug/ Agerpres/- Două comune din judeţul Botoşani nu dispun de cabinete de medicină de familie, ca urmare a numărului mic de asiguraţi de pe raza localităţilor respective, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Costel Lupaşcu.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vasile Ciurchea (CNAS): Există aproximativ 300 de localităţi în România fără medic de familie Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a afirmat marţi că există aproximativ 300 de localităţi în România fără medic de familie şi propune ca în zonele defavorizate medicii să primească, atât din partea CNAS, cât şi a autorităţilor locale, sporuri financiare pentru a...
EXCLUSIV Sibiu: SMURD din Copşa Mică, în pericol din lipsă de bani Cei 12 angajaţi ai SMURD Copşa Mică, echipaj care deserveşte şapte localităţi, acoperind o parte din zona de nord a judeţului Sibiu, este posibil să nu îşi mai ia salariile, din cauză că primarii din şase localităţi pentru care lucrează, nu au plătit banii necesari susţinerii acestui serviciu vital nu...