Cele mai citite
 


Cseke Attila: Pacienţii din spitalele desfiinţate vor fi transferaţi în alte unităţi
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a pregătit mijloace de transport pentru transferul pacienţilor din cele 67 de spitale care urmează să fie desfiinţate începând de vineri, însă majoritatea bolnavilor nu suferă de boli acute, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
"Suntem pregătiţi împreună cu direcţiile de sănătate publică şi azi şi mâine avem mijloacele de transport pentru a-i transporta pe pacienţii care au nevoie de îngrijire medicală. Marea majoritate a pacienţilor nu sunt cu probleme acute, adică nu necesită o urgenţă. Sigur, în cazul în care pacientul nu doreşte să fie mutat dintr-o unitate sanitară, noi nu putem interveni şi nu vom interveni, dar suntem la dispoziţie şi suntem prezenţi cu mijloace de transport", a precizat ministrul.
Potrivit acestuia joi la ora 12.00 la 35 de unităţi sanitare publice care vor fi lăsate fără finanţare de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate toţi pacienţii erau externaţi sau transferaţi în alte unităţi sanitare, astfel încât nu se mai desfăşura activitate medicală.
De asemenea, cei 670 de medici şi peste 2.000 de asistenţi medicali vor fi preluaţi ca personal în cele 7 cămine de bătrâni care vor rezulta din transformarea unor spitale sau vor fi distribuiţi în sistemul sanitar din ţară.
În context, ministrul a precizat că a solicitat deja CNAS să suplimenteze bugetele spitalelor care vor prelua personal de la unităţile care vor fi lăsate fără finanţare de la 1 aprilie.
"Am solicitat CNAS ca la finalul lunii aprilie, în urma analizei tuturor posturilor vacante ocupate în urma redistribuirii, adică a spitalelor unde s-au orientat medicii şi personalul sanitar mediu, să suplimenteze bugetul acelor spitale care au preluat personal din spitalele care nu se mai finanţează, astfel încât ele să se încadreze în bugetul pe care îl au astăzi şi s-ar putea să existe situaţii în care astăzi să avem un plafon de 70% cheltuieli de personal şi în urma faptului că se preiau medici şi asistenţi de la aceste spitale să se depăşească acest plafon. Va fi o suplimentare de la buget", a explicat Cseke Attila. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Ministrul Sănătăţii propune reducerea a 1.621 de posturi din sistemul sanitar Ministerul Sănătăţii propune reducerea unui număr de 1.621 de posturi din sistemul sanitar, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii: În sistemul românesc există 142 de unităţi sanitare fără unităţi de transfuzie sanguină autorizate În sistemul sanitar românesc funcţionează 108 unităţi sanitare publice şi 34 private fără unităţi de transfuzie sanguină autorizate de DSP-uri, potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii: Reorganizarea spitalelor continuă, dar se reanalizează Ministerul Sănătăţii va continua procesul de reorganizare a spitalelor, însă reanalizează lista unităţilor sanitare care, începând cu 1 aprilie, îşi vor pierde finanţarea de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.