Cele mai citite
 


Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni
joi, 31 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Managerul unităţii sanitare, Ion Preda, a declarat că situaţia este ''dezastruoasă'', autorităţile centrale apelând la ''şantaje ruşinoase'' pentru a închide o serie de spitale.
''Dacă într-adevăr de la 1 aprilie nu vom mai fi finanţaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), vom da în judecată Guvernul, dar şi CAS-ul pentru că nu există nicio bază legală în acest moment pentru a ni se refuza aceşti bani'', a afirmat managerul Centrului de Sănătate de la Urlaţi.
Acesta a susţinut că prin reprofilarea unităţii sanitare, aproximativ 60.000 de cetăţeni din 13 comune rămân ''neacoperiţi'' din punct de vedere medical, Preda dând drept exemplu locuitorii comunei Lapoş, care ar trebui să parcurgă o distanţă de aproape 100 de km pentru a fi trataţi la Ploieşti.
Potrivit managerului spitalului de la Urlaţi, cadrele medicale angajate aici se tem pentru locurile lor de muncă, astfel că unii medici au depus ''pe ascuns'' la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova cereri neavizate şi neînregistrate de conducerea centrului, pentru a fi repartizaţi în alte unităţi sanitare. Unitatea medicală are 121 de angajaţi.
În acelaşi timp, un medic ginecolog a anunţat că va pleca să profeseze în ambulatoriul spitalului de la Mizil.
''Situaţia este gravă. Avem medici care refuză să facă internări din momentul în care ministrul a anunţat pe post că dacă o vor face, li se va imputa serviciul medical prestat'', a mai declarat Ion Preda.
Primarul oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu, a anunţat, miercuri, după o întâlnire cu prefectul judeţului şi cu directorul DSP Prahova, că nu va fi de acord ca unitatea sanitară pe care o administrează să fie reprofilată.
De asemenea, acesta a arătat că există o hotărâre de Consiliu Local care prevede transformarea Centrului de Sănătate în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
Doar unul dintre cele patru centre de sănătate din judeţul Prahova care se regăsesc pe lista întocmită de Ministerul Sănătăţii cu unităţile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea în cămin de bătrâni.
Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului a solicitat în scris transformarea în centru pentru persoane vârstnice, iar cei 51 de copii cazaţi în acea unitate au fost duşi, joi, la casele lor.
În ceea ce priveşte celelalte două centre de sănătate de la Bălţeşti şi Plopeni, autorităţile locale au anunţat că doresc păstrarea lor în actuala formă de funcţionare.
În acest sens, primarul oraşului Plopeni, Dragoş Niţă, a declarat că ia în calcul varianta unui parteneriat public-privat în cazul în care nu va mai primi fonduri de la Casa de Asigurări de Sănătate. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Doar unul dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare, de acord cu varianta MS Doar unul dintre cele patru centre de sănătate din judeţul Prahova care se regăsesc pe lista întocmită de Ministerul Sănătăţii (MS) cu unităţile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea în cămin de bătrâni, a declarat miercuri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.
Prahova: Bugetul pentru bunuri şi servicii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti- diminuat cu 17% faţă de 2011 Ploieşti, 29 feb /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti destinat capitolului de bunuri şi servicii este, anul acesta, diminuat cu aproximativ 17% faţă de anul trecut, astfel că unitatea se confruntă periodic cu probleme în ceea priveşte aprovizionarea cu medicamente în interiorul...
Prahova:AJOFM are de recuperat peste 1,8 milioane de lei de la CAS reprezentând concediile medicale ale şomerilor Ploieşti, 21 aug /Agerpres/- Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova are de recuperat de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova suma de peste 1,8 milioane de lei, reprezentând concediile medicale ale şomerilor plătite de agenţie de la începutul anului 2011 până în prezent...
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.