Cele mai citite
 


Spitalul bucureştean Caritas se va transforma în cămin din cauza retrocedării unor clădiri, a explicat ministrul Sănătăţii
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clădirea spitalului bucureştean Caritas, care va mai rămâne în proprietatea administraţiei locale, în urma procesului de retrocedare, va fi transformată în cămin de bătrâni, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
"Spitalele care sunt în această reorganizare pe cazul Caritas sunt ale autorităţilor locale, iar autoritatea locală şi-a exprimat voinţa ca imobilul care rămâne de unul singur neretrocedat să intre în acest program guvernamental până se dezvoltă un cămin de persoane vârstnice. Am avut discuţii şi cu domnul primar general (Sorin Oprescu, n.r.) şi s-a convenit acest procedeu. Astăzi şi mâine vom pune la dispoziţie mijloacele de transport şi toţi pacienţii vor fi mutaţi", a explicat Cseke.
El a susţinut că "din punct de vedere al personalului nu este nicio problemă", pentru că angajaţii spitalului Caritas care nu vor mai putea lucra la căminul de bătrâni vor fi transferaţi la alte spitale, unul dintre ele fiind Malaxa, din sectorul 2 al Capitalei.
"La Spitalul Caritas în ianuarie a existat o propunere oficială din partea PMB cu privire la reorganizarea spitalului, care prevedea necesitatea ca majoritatea secţiilor să fie mutate de la spitalul Caritas", a spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Sorin Oprescu: Nimeni de la Spitalul Caritas nu va rămâne pe drumuri Niciun cadru medical de la Spitalul Caritas sau de la alte spitale care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti şi sunt retrocedate sau urmează să fie retrocedate nu vor rămâne fără serviciu, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Ministrul Sănătăţii: Reorganizarea spitalelor continuă, dar se reanalizează Ministerul Sănătăţii va continua procesul de reorganizare a spitalelor, însă reanalizează lista unităţilor sanitare care, începând cu 1 aprilie, îşi vor pierde finanţarea de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Reprezentanţii Institutului ORL au discutat cu ministrul Sănătăţii Reprezentanţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' s-au întâlnit marţi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi cu subsecretarul de stat dr. Raed Arafat.
Cseke Attila: Proiectul UDMR de reorganizare administrativă a fost aprobat de o parte a Coaliţiei Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială propus de UDMR este cel pe care trebuie mers în continuare, cu atât mai mult cu cât a fost aprobat deja de Senat.