Cele mai citite
 


Vrancea: Spitalul din Mărăşeşti se transformă în cămin de bătrâni
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii locali din Mărăşeşti, Vrancea, au votat, joi seară, în unanimitate hotărârea prin care spitalul din localitate se va transforma în cămin pentru persoane vârstnice.
Edilul oraşului, Constantin Vlase, a spus că nu este de acord cu desfiinţarea spitalului, pentru că, în primul rând, comunitatea va avea de suferit.
De la spital au fost externaţi toţi pacienţii, iar angajaţii care au lucrat zeci de ani în această unitate aşteaptă redistribuirea.
'După 17 ani de muncă în această unitate, am în suflet amărăciune pentru acest final trist. Voi încerca, într-un fel sau altul, să mă implic să ofer în continuare asistenţă medicală acestei comunităţi. Dacă se va accesa programul pentru cămin de persoane vârstnice şi voi constata că are o activitate bună, iau în calcul posibilitatea să mă întorc în această unitate', a declarat medicul Constantin Barbu, managerul Spitalului din Mărăşeşti.
Potrivit consilierilor locali, noul cămin din Mărăşeşti va dispune de 44 de paturi, iar personalul încadrat va fi de 22 de salariaţi, majoritatea provenind din organigrama spitalului.
Situaţia este diferită la spitalul din Odobeşti deoarece autorităţile locale nu au accesat programul de dezvoltare a reţelei de cămine pentru persoane vârstnice, aşa că unitatea spitalicească va intra în conservare până se va lua o decizie oficială.
Joi au fost externaţi toţi pacienţii, urmând ca zilele acestea să fie făcut inventarul.
'Toţi pacienţii au fost externaţi. Niciunul dintre ei nu a vrut să fie transferat la Spitalul din Focşani, aşa că au plecat acasă', a declarat Florin Monac, managerul Spitalului din Odobeşti.
Luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea vor înainta către managerii spitalelor din judeţ cererile cu opţiunile angajaţilor din fostele unităţi spitaliceşti din Mărăşeşti şi Odobeşti, urmând ca aceştia să decidă dacă le vor accepta sau nu. AGERPRES/(A-Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Vrancea: Persoane dializate cazate la Spitalul Judeţean; circulaţie restricţionată din Focşani către Buzău Un număr de 18 persoane care au făcut, sâmbătă şi duminică, dializă au fost cazate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.
Prahova: Asistentă medicală, decedată la locul de muncă; ea se afla acolo în afara programului Ploieşti, 21 oct/ Agerpres/- O femeie de 63 de ani care lucra ca asistentă medicală în cadrul Policlinicii Cina din municipiul Ploieşti a decedat, vineri, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă, ea aflându-se acolo în afara programului.
Vrancea: Mai mulţi bani pentru beneficiarii Căminului de Bătrâni Cuantumul lunar de întreţinere pentru persoanele vârstnice care locuiesc la Căminul de Bătrâni din municipiul Focşani a fost majorat cu 5 lei în cadrul şedinţei Consiliului Local de joi, majorarea fiind justificată de creşterea preţurilor la utilităţi.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.