Cele mai citite
 


Centru special pentru copii bolnavi de autism
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Râmnicu Vâlcea, 1 iul /Agerpres/ - Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat investiţia privind construcţia Centrului special pentru copii bolnavi de autism "Mara", în cadrul unui proiect în valoare de 180.000 de euro, printr-o cofinanţare guvern - consiliu local, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul Romeo Rădulescu.

"Prin acest proiect se are în vedere reabilitarea Şcolii din zona Copăcelu şi aducerea ei la standarde occidentale. Vom avea în vedere angajarea unui personal calificat atât pe linie didactică, cât şi sanitară. Programul va fi prelungit, de dimineaţa până seara, iar copiii autişti vor desfăşura activităţi specifice, care să îi facă să iasă din lumea lor", spune Rădulescu.

Centrul "Mara" va beneficia de un microbuz care va asigura transportul elevilor de la şi spre domiciliu. Capacitatea maximă a centrului va fi de 35 de elevi.

Proiectul se va întinde pe o perioadă de 4 ani, iar la finalizare va fi administrat direct de Primăria Râmnicu Vâlcea. AGERPRES/ (Liviu Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Primul centru pentru copii vâlceni cu autism Primul centru social pentru copii din judeţul Vâlcea care suferă de autism - Centru Mara - a fost inaugurat, marţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.
Ateliere despre terapia în tulburările autiste Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) organizează, pe 4 şi 5 iulie, la Drobeta-Turnu Severin, workshopuri pe tema aplicării terapiei comportamentale aplicate în tulburările de spectru autist.
Bistriţa-Năsăud: Persoanele cu autism ar putea avea o lege a lor Persoanele care suferă de autism ar putea fi beneficiarele unui proiect legislativ, care să permită medicilor de familie să efectueze obligatoriu un screening copiilor până în 2 ani, pentru identificarea eventualelor simptome, iar terapiile să fie decontate prin casele de asigurări de sănătate.
Bistriţa-Năsăud: Primul centrul de zi pentru autişti, inaugurat oficial Centrul de zi pentru autişti 'Micul prinţ' din Bistriţa şi-a deschis oficial porţile, joi, fiind prima instituţie de acest gen din judeţul Bistriţa-Năsăud, care încearcă să ofere copiilor cu autism terapia de care au nevoie, pentru a putea fi integraţi în societate.
Cluj: Concert în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism Un concert în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism va fi susţinut, vineri, de pianistul Harry Tavitian şi de percuţionistul Cserey Csaba la Academia de Muzică 'Gheorghe Dima'.
Un nou centru de zi pentru copiii cu autism, din ianuarie, la Bucureşti Un nou centru de zi pentru copiii şi adolescenţii cu autism se va deschide din ianuarie la Bucureşti.