Cele mai citite
 


Îmbulzeală la depunerea cererilor pentru bilete de tratament
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Zalău, 1 iul /Agerpres/ - Sute de pensionari s-au prezentat miercuri, la prima oră, la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj, pentru a-şi depune printre primii cererea pentru un bilet de tratament aferent lunii august.

Deşi cererile se preiau până pe data de 15 ale fiecărei luni pentru luna următoare, motivul îmbulzelii este dat de faptul că bilete se distribuie în funcţie de ordinea depunerii cererilor şi în limita repartiţiei locurilor pe serii.

Conform directorul coordonator al CJP Sălaj, Filonaş Chiş, peste 420 de cereri pentru biletele de tratament au fost depuse miercuri, până la ora 14.00.

"Cererile pentru biletele de tratament balnear se onorează în ordinea depunerii şi în limita repartiţiei locurilor pe serii. Am făcut nenumărate solicitări la Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale, primind astfel 460 de bilete în plus faţă de totalul repartizat pe întreg anul judeţului nostru", a adăugat Filonaş.

Biletele de tratament sunt în staţiuni balneoclimaterice precum Felix, Buziaş, Covasna, 1 Mai, Olăneşti, Băile Herculane, Mangalia, Tuşnad.

Persoanele asigurate pot beneficia de biletele de tratament doar dacă au trimitere de la medicii de familie şi au o reducere de 50% din valoarea biletului, dacă valoarea pensiei nu depăşeşte 1.695 de lei. Cei care depăşesc această sumă plătesc integral biletul.

De la începutul anului, la CJP Sălaj au fost depuse peste 3.500 de cereri de bilete de tratament pentru cele 2.500 de bilete disponibile, pe întreg anul 2009, la nivelul judeţului. AGERPRES/(Sebastian Olaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tratament balnear, asigurări de sănătate şi bilete de odihnă, prevăzute în proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, trimis Parlamentului, prevede, pentru asiguraţi şi pensionari, trei categorii de drepturi sociale, şi anume tratament balnear, altul decât cel care, potrivit legii, se suportă de la bugetul fondului unic de asigurări sociale de sănătate, bilete...
Peste 10.000 de cereri pentru bilete de tratament Târgu Mureş, 3 iul /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Casei de Pensii Mureş, Dan Eugen, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pensionarii din judeţ au solicitat de două ori mai multe bilete de tratament decât există, pentru staţiuni precum Sovata, Covasna, Băile Felix, Vatra...
Guvernul pregăteşte măsuri pentru revigorarea turismului balnear Guvernul pregăteşte măsuri pentru relansarea turismului balnear din România, în cadrul unui proiect care se va întinde pe o durată de trei ani şi care îşi propune inclusiv relansarea unei staţiuni balneare, care ar putea să fie Băile Herculane sau Borsec.
Bistriţa-Năsăud: Turismul balnear, falimentar pe timpul iernii Cele mai mari hoteluri din staţiunea balneară Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu o capacitate totală de aproximativ 800 de locuri, sunt nevoite să îşi închidă porţile pe timpul iernii şi să trimită angajaţii în şomaj, deoarece nu au niciun client, în timp ce în alte staţiuni din ţară în perioada...
Covasna: Sezonul balnear începe mai devreme cu o lună în staţiunea Covasna Sezonul balnear se redeschide mai repede cu o lună în staţiunea Covasna, printre primele hoteluri care au lansat oferte către turişti numărându-se hotelul 'Dacia', aflat în patrimoniul Casei Naţionale de Pensii.
INTERVIU/Nicu Rădulescu(OPTBR):Turismul balnear a atras investiţii de 150 milioane de euro; avem o problemă cu migraţia personalului medical Valoarea investiţiilor în turismul balnear din ultimii ani depăşeşte 150 milioane de euro dar sectorul se confruntă cu problema migraţiei personalului medical specializat, atras de condiţii mai bune de plată în alte ţări, afirmă Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear...