Cele mai citite
 


Personal medical, preluat de primării
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Arad, 1 iul /Agerpres/ - Peste 100 de angajaţi din sectorul sanitar vor fi preluaţi de primăriile din judeţ, începând de miercuri.

Potrivit directorului coordonator adjunct asistenţă medicală al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr.Angela Cionca Arghir, prin protocolul semnat miercuri între DSP Arad şi autorităţile publice, 17 medici de medicină şcolară, 69 de asistenţi medicali, opt medici stomatologi, 10 asistenţi medicali comunitari, 11 mediatori sanitari au fost transferaţi în subordinea autorităţilor locale din judeţ, împreună cu întreg ansamblul de atribuţii din domeniul asistenţei medicale.

Autorităţile locale care vor prelua, în baza acestui protocol, personalul medical şi atribuţiunile aferente sunt primăriile Arad, Sântana, Chişineu Criş, Curtici, Nădlac, Pecica, Pâncota, Lipova, Ineu, Sebiş, Gurahonţ, Sintea Mare, Vârfurile, Secusigiu, Olari şi Semlac.

”Totodată, imobilele în care îşi desfăşoară activitatea cabinetele medicale şi de medicină dentară din grădiniţe şi şcoli, precum şi aparatura medicală din cadrul acestora se preiau de către autorităţile administraţiei publice locale, în condiţiile legii. În judeţul Arad, cabinetele medicale şcolare sunt situate în incinta unităţilor de învăţământ, aflate deja în administrarea primăriilor, iar în ceea ce priveşte aparatura medicală aflată în prezent în gestiunea unităţilor sanitare se va proceda în perioada următoare la predarea – preluarea inventarului”, a precizat dr.Angela Cionca Arghir.

Directorul coordonator adjunct al DSP Arad a precizat că, pentru exercitarea de către autorităţile administraţiei publice locale a atribuţiilor şi competenţelor în asistenţa medicală comunitară şi asistenţa medicală desfăşurată în unităţile de învăţământ, se asigură transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(Ioan Weisl)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Primarii, de acord să preia spitalele numai dacă se asigură finanţarea Problema preluării celor cinci unităţi cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud de către autorităţile locale, în cadrul procesului de descentralizare a sistemului sanitar, nu este agreată de primari, dacă nu va fi asigurată şi finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere.
Guvernul a aprobat strategia de descentralizare în sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Guvernul a aprobat, duminică, strategia de descentralizare în domeniul sănătăţii, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul de resort, Ion Bazac.
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Fonduri pentru achiziţionarea de echipamente pentru avertizare incendiu în spitale Ministerul Sănătăţii alocă fonduri pentru 62 unităţi sanitare din reţeaua proprie în vederea achiziţionării de echipamente de detecţie şi avertizare incendiu, mentenanţă şi instruire personal, informează un comunicat remis presei luni de MS.
Covasna: Preşedintele CJ spune că SJU funcţionează mai bine după descentralizare Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, afirmă că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe s-a îmbunătăţit după descentralizare şi trecerea acestuia în subordinea autorităţilor locale.
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.