Cele mai citite
 


(Corespondenţă)Fetiţa unor romi şi-a recăpătat vederea graţie unei campanii umanitare din Italia
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Roma, 30 mar. - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Irina Cornelia, o fetiţă de etnie romă din Galaţi în vârstă de un an a suferit patru intervenţii chirugicale la ambii ochi pentru corectarea unor probleme din naştere care nu îi permiteau să vadă. Medicii de la spitalul pediatric al Vaticanului, Bambin Gesu, i-au dăruit vederea, în timp ce Crucea Roşie italiană, organizaţia Gruppo EveryOne şi Primăria Romei i-au ajutat familia să se deplaseze în Italia.

Fetiţa s-a născut fără cristalin şi cu cataractă. "Medicii din România i-au spus mamei sale, Marcela, că fetiţa nu va putea vedea niciodată şi au exclus orice intervenţie chirurgicală din cauza lipsei de mijloace financiare. Din fericire, rudele familiei care locuieşte la Galaţi, sunt în grija noastră din 2007. Ne-au povestit de cazul Irinei şi ne-am mobilizat", povesteşte unul dintre preşedinţii grupului EveryOne, Roberto Malini, într-un comunicat despre activitatea asociaţiei neguvernamentale.
EveryOne, Crucea Roşie italiană şi autorităţile locale din Roma s-au ocupat de formalităţile birocratice ale internării fetiţei la spitalul Bambin Gesu, precum şi de costurile spitalizării.

Timp de două luni, micuţa Irina a suferit patru intervenţii chirurgicale efectuate de chirurgul Michele Fortunato.

Irina şi mama ei s-au întors luni în România. AGERPRES


.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Intervenţie chirurgicală in utero, realizată în premieră O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, informează un comunicat de presă al Maternităţii Regina Maria.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Bebeluş de două luni, născut cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, operat cu succes, la Timişoara Un bebeluş de doar două luni a fost supus în această săptămână unei intervenţii chirurgicale complexe, pe parcursul căreia neurochirurgii timişoreni i-au repoziţionat măduva spinării şi o parte a ţesutului cerebral.
Galaţi: Ajutoare de la Crucea Roşie pentru sinistraţi Zeci de tone de alimente şi materiale sanitare au fost puse la dispoziţia autorităţilor de Crucea Roşie pentru ajutorarea sinistraţilor din zonele calamitate ale judeţului Galaţi, a anunţat miercuri şeful filialei gălăţene a organizaţiei, Gheorghe Hogea.
Galaţi: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Municipal din Tecuci Un medic ginecolog din Tecuci este acuzat de două femei din comuna gălăţeană Umbrăreşti că şi-au pierdut copiii la naştere pentru că doctorul ar fi refuzat să vină la spital, iar medicul de gardă nu a fost lăsat să ia o decizie.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...