Cele mai citite
 


Bihor: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor susţin că se constată, săptămânal, o scădere a numărului de cazuri de infecţii respiratorii.
Potrivit unui comunicat remis joi de DSP Bihor, conform datelor raportate şi centralizate în supravegherea epidemiologică de rutină, săptămâna trecută, în judeţ, au fost înregistrate 2.394 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (din care 46 cazuri au necesitat internare), 997 cazuri de pneumonii (din care 157 cazuri au necesitat internare) şi două cazuri diagnosticate cu gripă pe baza criteriilor clinice, fără a fi internate.
''Se constată o scădere a numărului de cazuri faţă de săptămâna anterioară, iar valorile raportate sunt în intervalul aşteptat de cazuri noi. Estimăm că în perioada următoare numărul de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii va fi în scădere, datorită creşterii temperaturii mediului ambiant şi a scăderii circulaţiei şi a activităţii virusurilor gripale'', se arată în comunicat.
De la începutul sezonului de vaccinare antigripală 2010/2011, au fost administrate 29.348 doze de vaccin antigripal din cele peste 35.000 aflate în stoc. Vaccinul antigripal poate fi administrat până în luna mai.
DSP Bihor recomandă autoizolarea la domiciliu la primele semne de boală: febră, secreţii nazale, dureri de cap, tuse, dureri în gât. AGERPRES/(AS - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Dolj: DSP a primit 16.500 doze de vaccin antigripal Craiova, 5 dec /Agerpres/ - La nivelul judeţului Dolj au fost distribuite, într-o primă tranşă, 16.500 de doze de vaccin antigripal, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, dr. Ştefan Popescu.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...