Cele mai citite
 


Botoşani: Toţi pacienţii spitalului din oraşul Darabani au fost externaţi
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc Darabani a externat, joi, toţi cei peste 30 de pacienţi, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a dispus închiderea, de la 1 aprilie, a unităţii spitaliceşti.
Directorul spitalului, Vasile Lucian Irimia, susţine că autorităţile sanitare au solicitat externarea sau transferul pacienţilor şi refuzarea oricărei internări, ca urmare a faptului că Spitalul orăşenesc Darabani a fost inclus pe lista unităţilor care devin centre pentru persoanele vârstnice.
"Acum spitalul este gol. Am primit de la DSP adresă să externăm toate persoanele care nu necesită îngrijire medicală. Nu mai facem internări. Persoanele care nu pot fi externate şi au nevoie de îngrijire medicală a trebuit să le transportăm la alte unităţi medicale care le pot asigura asistenţa medicală", a afirmat directorul, care susţine că spitalul, cu o capacitate de 70 de paturi, nu avea nicio datorie.
Începând de vineri, cei 70 de angajaţi, dintre care cinci medici, îşi vor pierde locurile de muncă.
Închiderea spitalului din Darabani a avut loc în contextul în care Consiliul Local Darabani, dar şi Consiliul Local Dorohoi şi-au dat acordul pentru transformarea acestuia în secţie a Spitalului Municipal Dorohoi. Autorităţile locale şi judeţene au promovat un proiect de act normativ pentru realizarea acestui obiectiv, însă, deocamdată, acesta nu a fost discutat.
Primarul oraşului Darabani, Ghiorghi Burlacu, susţine că nu poate interveni în deciziile Guvernului şi că este obligat să le aplice.
"Mi s-a comunicat că toţi pacienţii, toţi medicii, tot personalul e acasă. Mulţumim frumos partidului!", a declarat Burlacu.
Spitalul din Darabani deservea peste 40.000 de locuitori din zona de nord a judeţului Botoşani. AGERPRES/(A- Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Botoşani: O asistentă medicală de la Sanatoriul Podriga, cercetată pentru că bea la serviciu O asistentă medicală de la Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga din judeţul Botoşani va fi cercetată disciplinar, după ce colegii acesteia au sesizat conducerea Consiliului Judeţean (CJ) cu privire la faptul că aceasta vine la serviciu sub influenţa alcoolului.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Prahova: Asistentă medicală, decedată la locul de muncă; ea se afla acolo în afara programului Ploieşti, 21 oct/ Agerpres/- O femeie de 63 de ani care lucra ca asistentă medicală în cadrul Policlinicii Cina din municipiul Ploieşti a decedat, vineri, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă, ea aflându-se acolo în afara programului.
Asistenţa medicală în perioada Sărbătorilor Pascale Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel: 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - tel: 021/255.40.90, Spitalul Clinic...