Cele mai citite
 


Proiect pentru persoanele cu handicap
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 1 iul /Agerpres/ - Centrul Special pentru persoane cu handicap, de la Mănăstirea Bistriţa, va fi reabilitat în întregime printr-un proiect PHARE în valoare de 215.000 euro, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Nicolae Badea, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie Socială Vâlcea.

"Centrul va fi unul în regim rezidenţial, se acordă asistenţă medicală şi recuperatorie, cazare, masă, psihoterapie, consiliere juridică şi socială", declară Badea.

Termenul de finalizare este 30 noiembrie. Centrul va avea 50 de locuri, camere cu maxim trei persoane, grup sanitar, mobilier nou şi personal calificat. 25 dintre beneficiari vor fi persoane nou înscrise, iar ceilalţi beneficiari vor fi pacienţi din centrele speciale ale DGASP Vâlcea, care sunt supraaglomerate, a precizat directorul instituţiei.

Centrul este situat în incinta Mănăstirii Bistriţa din comuna Costeşti şi beneficiază de un cadru natural deosebit, la poalele munţilor Căpăţânii, din Masivul Parâng. AGERPRES / (Liviu Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Marşul 'Cursa inimii cetăţii Alba', în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi Sute de persoane, în general cu handicap, au participat, sâmbătă, sub deviza 'Să mergem împreună', la cea de-a doua ediţie a marşului 'Cursa inimii cetăţii Alba', acţiune organizată de Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului, Asociaţia 'Cusset Aiud...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiază de echipă mobilă de recuperare Un număr de 10 copii nedeplasabili au fost incluşi, în prima lună de funcţionare a echipei mobile care furnizează servicii de recuperare a copiilor cu handicap, în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului ''Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale...
Gorj: Infirmieră de la Centrul de Recuperare Vădeni lovită de un pacient cu handicap sever O femeie în vârstă de 55 de ani, angajată a Centrului de Recuperare a Persoanelor cu handicap din Vădeni, a ajuns vineri, la spital, după ce a fost agresată de unul dintre bolnavii internaţi de care are grijă.
Cluj: Primul complex de recuperare pentru copiii cu handicap sever Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat în special copiilor cu handicap sever.
Prahova: Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul Urlaţi unde sunt internate, în acest moment, 160 de persoane cu afecţiuni precum autism sau schizofrenie paranoidă, nu are niciun medic psihiatru angajat, serviciile medicale fiind asigurate de un specialist...