Cele mai citite
 


Buzău: Primăria Pârscov refuză transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria comunei Pârscov nu este de acord cu transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni.
''Nouă ne trebuie spital, nu cămin de bătrâni, unitatea avea peste 60 de locuri şi deservea 10 comune din vecinătate. Imobilul va intra în conservare şi vom căuta un investitor pentru un spital'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul comunei Pârscov, Gheorghe Sturzu.
La rândul său, medicul Emil Dorobanţu, directorul Spitalului Pârscov, a spus că în cursul zilei de joi vor pleca acasă toţi bolnavii de la secţia interne şi majoritatea bolnavilor de la secţia de boli paliative. ''Doi sau trei bolnavi în stadiu terminal sunt ai nimănui pentru că au copiii plecaţi în străinătate şi nu ştiu ce să fac cu ei'', a mai arătat Emil Dorobanţu.
Acesta a avertizat că, deşi în judeţul Buzău sunt vacantate 360 de posturi, managerii de spitale refuză să primească personalul de aici.
''Directorii de spitale reclamă depăşirea plafonului de cheltuieli cu personalul şi nu vor să ne angajeze, chiar dacă au în schemă locuri vacante'', a mai spus Emil Dorobanţu.
Din cele trei unităţi spitaliceşti din oraşul Pătârlagele şi comunele Vintilă Vodă şi Pârscov ar urma să fie disponibilizate circa 140 de persoane, dintre care şapte medici şi 51 de asistenţi medicali.
Până în prezent doar Consiliul Local din Vintilă Vodă a emis o hotărâre de transformare a spitalului din localitate în centru de bătrâni. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Ultimii bolnavi internaţi la fostul spital din Pârscov, transferaţi la trei unităţi spitaliceşti Ultimii opt bolnavi internaţi în fostul spital Pârscov au fost transferaţi marţi la trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău.
Bistriţa-Năsăud: Primăria Teaca nu este de acord cu transformarea centrului de sănătate în cămin pentru bătrâni Transformarea Centrului de sănătate Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, în cămin de bătrâni, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, nu este agreată de administraţia acestei comune, primarul Iustian Muntean spunând că astfel trei medici şi cinci asistenţi riscă să îşi piardă posturile.
Buzău: Peste 80 de copii din sistemul de protecţie, trataţi de stomatologi italieni O echipă este formată din 24 medici, asistenţi medicali şi igienişti profesionişti din Italia au tratat timp de două săptămâni peste 80 de copii din sistemul de protecţie socială din judeţul Buzău, fiind efectuate 400 de intervenţii stomatologice.
Buzău: Un număr de 100 de posturi, scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă Aproximativ 400 de persoane participă miercuri la concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru ocuparea a 100 de posturi de asistenţi medicali, infirmiere, brancardieri şi îngrijitoare.
Buzău: Două cazuri de meningită cu virus West Nile, confirmate; suspiciune de boală la o a treia persoană Două cazuri de meningită cu virus West Nile, transmis de ţânţari, au fost confirmate recent în judeţul Buzău. Totodată, a fost semnalat un al treilea caz, în stadiu de suspiciune, analizele fiind trimise la laboratorul central din Capitală.
Buzău: Medicii din spitalele restructurate ar putea fi trimişi în şomaj Cele aproape 60 de cadre medicale de la trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău intrate în restructurare ar putea intra în şomaj.