Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Spitalele vor fi reevaluate, spune vicepreşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Iosif Secăşan (PDL)
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Problema spitalelor din România se va clarifica imediat ce va apărea Hotărârea de Guvern care va definitiva situaţia, atât a spitalelor care urmează a fi comasate, cât şi a celor care se vor reprofila, a declarat joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, dr. Iosif Secăşan (PDL).
'Ce este nou şi bun, în toată această situaţie, se referă la faptul că se renunţă la criteriile aleatorii de aşezare pe listă a unităţilor şi intervin criteriile de performanţă. Totodată, autorităţile centrale vor trebui să emită un document cu putere de lege, respectiv, o Hotărâre de Guvern, prin care se vor stabili foarte clar unităţile care de aici încolo nu mai pot face contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate', a explicat dr. Iosif Secăşan.
El a afirmat că formele de asistenţă medicală care se vor putea organiza pe raza localităţilor în care spitalele se vor reprofila sunt centrele de permanenţă, deservite de cel puţin cinci medici de medicină generală sau de familie, apoi substaţiile de ambulanţă, prezente în fiecare localitate, dar şi cabinetele medicale de tip ambulatoriu, cu medici de specialitate, aflaţi în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin. Pe lângă aceste forme, mai spune parlamentarul de Caraş-Severin, la căminele de vârstnici vor exista medici internişti sau de medicină generală şi asistente.
La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dragoş Luca, a precizat că la Oţelu-Roşu decizia unanimă a Consiliului Local şi a cadrelor medicale a fost să nu acceseze programul oferit de Ministerul Sănătăţii Publice şi să rămână spital orăşenesc.
Oraşul Bocşa a făcut o asemenea solicitare către ministerul de resort, dar aceasta nu a intrat în posesia Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.
În ceea ce priveşte oraşul Anina, Consiliul Local a hotărât să menţină spitalul şi, prin urmare, nu a lansat o cerere către organele în drept, de reprofilare a unităţii spitaliceşti din localitate. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Modelul medical din Slatina Timiş, exemplu şi pentru alte localităţi Modelul dezvoltat în comuna Slatina Timiş în ceea ce priveşte asistenţa medicală primară şi asistenţa medicală comunitară, care se bazează pe solidaritatea dintre beneficiari şi pe colaborarea strânsă dintre instituţiile publice de sănătate şi administraţiile locale, ar putea fi implementat şi în alte...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Caraş-Severin: Situaţia spitalelor din judeţ, analizată de prefectul Octavian Ţunea şi senatorul Iosif Secăşan Lista unităţilor sanitare pe care Ministerul Sănătăţii le-a propus pentru comasare şi/sau reprofilare a fost publicată pe site-ul instituţiei, fapt ce a creat o serie de reacţii în judeţului Caraş-Severin, în acest judeţ fiind trecute pe listă pentru a fi reprofilate trei asemenea unităţi spitaliceşti...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...