Cele mai citite
 


Clădirile din Iaşi vor fi iluminate în albastru pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele mai importante clădiri din Iaşi vor fi iluminate în albastru vineri, în cadrul campaniei "Light it up blue", lansată pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.
La iniţiativa creatoarei de modă Cristina Nichita, clădiri importante din Iaşi, precum cele ale Primăriei Municipiului Iaşi, Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" şi Universităţii Petre Andrei vor fi iluminate vineri, de la ora 20,00 în albastru.
"Iniţiativa face parte dintr-o acţiune internaţionala de folosire a culorii albastru în încercarea de a atrage atenţia asupra autismului. Clădiri importante din America de Nord şi din lume - inclusiv Empire State Building din New York City şi Turnul CN din Toronto, Canada, îşi vor aprinde luminile albastre pentru conştientizarea autismului şi pentru a atrage atenţia asupra zilei de 2 aprilie şi a importanţei ei", a declarat creatoarea de modă Cristina Nichita, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi.
Premiată de revista Avantaje cu titlul Femeia Anului 2010 pentru Implicare şi Responsabilizare Socială, ea insăşi mamă a unui copil cu autism, Cristina Nichita continuă cu dăruire să se implice în problematica copiilor cu autism din comunitatea ieşeană, în încercarea de a schimba statutul acestor copii şi de a învinge ignoranţa semenilor.
Special pentru evenimentul "Arată că-ţi pasă" organizat vineri seara de către Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) la Iaşi, creatoarea de modă a pregătit şi o colecţie denumită simbolic "Light it uo blue", banii obţinuţi din vânzarea acesteia urmând a fi donaţi filialei ieşene a asociaţiei pentru amenajarea Centrului de Zi pentru Autişti din Iaşi. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu 5 ani, se marchează pe 2 aprilie, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist.
Ziua Internaţională a Prematurităţii marcată prin iluminarea în violet a mai multor clădiri din Bucureşti şi Iaşi Ziua Internaţională a Prematurităţii va fi celebrată marţi prin iluminarea în violet a unor clădiri de prestigiu din Bucureşti şi Iaşi, informează un comunicat de presă al Asociaţiei "Unu şi Unu", afiliată la The European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI).
Ziua internaţională de conştientizare a autismului Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale...
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (documentar) Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.
Victor Ponta: Eforturile tuturor celor care luptă împotriva autismului merită întregul nostru respect Primul-ministru Victor Ponta îşi exprimă solidaritatea faţă de persoanele afectate de autism şi subliniază că eforturile tuturor celor care luptă împotriva acestei tulburări merită întregul respect.
Evenimente organizate de FEDRA de Ziua Internaţională pentru Conştientizarea Autismului Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul autist (FEDRA) va organiza miercuri, prin intermediul fundaţiilor şi asociaţiilor membre, o serie de manifestaţii şi evenimente, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a publicului...