Cele mai citite
 


Harghita: Specialişti în educaţia persoanelor cu sindrom Down, instruiţi la Miercurea Ciuc
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 45 de specialişti în educaţie persoanelor cu sindrom Down, din întreaga ţară, participă, joi şi vineri, la Miercurea Ciuc, la un curs organizat în cadrul unui proiect european, care are ca scop dezvoltarea competenţelor matematice, fără de care aceşti bolnavi nu pot avea o viaţă normală.
Potrivit unui comunicat al Centrului Educaţional Soros, din Miercurea Ciuc, care este partener în proiect, specialiştii în educaţia persoanelor cu sindrom Down sunt din 13 judeţe ale ţării şi din municipiul Bucureşti. Instruirea se face atât în română cât şi în maghiară, iar lectori sunt doi specialişti care şi-au însuşit metodologia specială nou elaborată pentru dezvoltarea competenţelor matematice, la un curs organizat în Austria.
Acţiunea se desfăşoară în cadrul proiectului "Yes, we Can", finanţat de Comisia Europeană şi care are ca scop dezvoltarea competenţelor matematice ale persoanelor care suferă de sindrom Down. Se doreşte dezvoltarea şi introducerea unei noi metodologii speciale, bazate pe cele mai noi rezultate ştiinţifice din domeniul cercetării creierului.
În cadrul proiectului s-a elaborat, până acum, un manual metodologic, un DVD educaţional şi o "cutie matematică", care conţine peste 100 de piese geometrice şi figurine din lemn. Aceste produse au fost fi distribuite gratuit participanţilor la curs.
Potrivit sursei citate, în Europa trăiesc circa 700 000 de persoane care au fost diagnosticate cu sindromul Down, iar pentru ele dobândirea unor competenţe matematice de bază este necesară pentru a avea o viaţă cât mai autonomă.
Parteneri ai proiectului menţionat mai sunt, în afară de Centrul Educaţional Soros din Miercurea Ciuc, asociaţii care se ocupă de educaţia copiilor cu sindrom Down din Austria, Cehia, Danemarca, Germania şi Italia. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 160 de copii cu sindrom Down, iniţiaţi în activităţi sportive Peste 160 de copii cu sindrom Down, cu vârste cuprinse între 2 şi 8 ani, au fost iniţiaţi în activităţi sportive prin proiectul "Dezvoltarea de abilităţi motorii la persoane cu Sindrom Down - etapă esenţială spre o viaţă independentă", care s-a încheiat marţi.
Senat - proiect: Centre de Asistenţă Down şi servicii medicale şi sociale gratuite pentru persoanele cu acest sindrom Guvernul va înfiinţa Centre de Asistenţă Down în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi în sectoarele din Capitală prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru ca persoanele diagnosticate cu acest sindrom să beneficieze gratuit de servicii medicale şi sociale, prevede...
Harghita: Proiect amplu de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un amplu proiect de modernizare şi reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi demarat în curând de autorităţi.
Harghita: Proiect european ce vizează interconectarea spitalelor din judeţ şi comunicarea cu medicii de familie Miercurea Ciuc, 18 dec/Agerpres/- Toate spitalele din Harghita vor fi interconectate printr-un sistem informatic modern, în cadrul unui proiect european finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial.
Ziua Mondială a Sindromului Down: Eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, luni, în Capitală În jur de 100 de copii participă luni, în Capitală, la un eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, organizat de Ziua Mondială a Sindromului Down de către Fundaţia Special Olympics România.
(Corespondenţă) Vocea tinerilor cu sindromul Down din 15 ţări membre UE, auzită la Parlamentul European Bruxelles, 20 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Ziua Internaţională a sindromului Down - 21 martie - a fost marcată joi la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, printr-un flash mob al mai multor tineri cu acest sindrom din 15 ţări membre ale Uniunii Europene, care...