Cele mai citite
 


Hunedoara: Amenzi de peste 45.000 de lei aplicate comercianţilor de etnobotanice
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două firme hunedorene care comercializează produse din categoria etnobotanicelor au fost sancţionate de echipele mixte de control coordonate de Prefectura Hunedoara cu amenzi care totalizează 45.500 de lei, iar activitatea acestora a fost suspendată pentru trei luni, a declarat, joi, prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi.
Abaterile descoperite la aceste societăţi comerciale au fost constatate în luna martie de către reprezentanţi ai Poliţiei, Protecţiei Consumatorului, Gărzii Financiare şi Direcţiei Agricole, cu prilejul a două acţiuni de control complexe efectuate în Deva şi Petroşani.
'Primul efect al acestor controale pe care le-am făcut a fost scăderea la zero a cazurilor de pacienţi internaţi în spital din cauza consumului de produse etnobotanice. Este rezultatul pe care ni l-am dorit pentru că cei mai afectaţi de acest consum au fost tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 22 de ani. De trei săptămâni nu mai avem internat în spital nici măcar un singur pacient care a consumat produse etnobotanice, faţă de o medie de trei până la cinci internări pe săptămână', a spus prefectul judeţului Hunedoara, în cadrul unei conferinţe de presă comune la care au fost prezenţi şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate.
Potrivit autorităţilor, din monitorizările efectuate până acum s-a constatat că există înţelegeri între consumatori şi cei care deţin magazinele de vise în ceea ce priveşte accesul în incinta spaţiilor comerciale. Ei comunică prin telefon sau se folosesc de un cod atunci când se află la uşa închisă a magazinului de etnobotanice.
În vederea prevenirii consumului de etnobotanice în rândul elevilor din judeţul Hunedoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean va desfăşura în perioada aprilie - decembrie o campanie de informare a tinerilor cu titlul 'Stop joc! Visul s-a terminat!', acţiunea fiind prevăzută să se deruleze în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Centrul de Prevenire, Consiliere şi Evaluare Antidrog. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Deputatul PDL Raluca Turcan a declanşat o campanie împotriva etnobotanicelor Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PDL, a declanşat marţi în municipiul Sibiu o campanie de informare cu privire la consumul de plante etnobotanice, cu ajutorul femeilor şi tinerilor din partid, care au împărţit fluturaşi în apropierea liceelor, cafenelelor şi cluburilor din oraş, conform unui comunicat...
Hunedoara: Laborator clandestin de preparare a etnobotanicelor descoperit de poliţiştii BCCO Un laborator clandestin de preparare a substanţelor etnobotanice a fost descoperit joi în Cluj-Napoca în timpul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, mai multe persoane fiind aduse la audieri la sediul DIICOT Hunedoara.
Consumul de etnobotanice duce la alterarea memoriei, susţin specialiştii de la Centrul Antidrog Brăila Consumul de substanţe etnobotanice poate duce la alterarea memoriei, a declarat marţi coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, Olga Condrat, care a prezentat cazul a două adolescente de 16 ani cu probleme psihiatrice generate de etnobotanice.
Prefectul Capitalei respinge acuzaţiile edilului Chiliman pe tema etnobotanicelor Poziţia exprimată de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi acuzaţiile aduse de acesta privind părtinirea comercianţilor de produse etnobotanice de autorităţile statului sunt total nefondate, Prefectura Capitalei iniţiind încă din octombrie a.c. o amplă acţiune de control a acestor magazine, a afirmat...
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.