Cele mai citite
 


Asistenţă medicală specială la Campionatul mondial al câinilor de salvare
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Deva, 1 iul /Agerpres/ - Organizaţia neguvernamentală Search and Rescue Service (SARS) România, cu sediul în oraşul Petrila, din Valea Jiului, va asigura asistenţa medicală umană pe tot parcursul celei de-a XV-a ediţii a Campionatului mondial al câinilor de salvare, care va avea loc la Craiova în perioada 1-5 iulie.

Organizaţia este abilitată şi dispune de specialişti atestaţi pentru intervenţii şi salvări ale victimelor umane aflate în dificultate la înălţime, în subteran, în medii toxice, avalanşe sau în peşteri, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ofiţerul de presă al SARS, Anamaria Nedelcoff.

Campionatul mondial al câinilor de salvare este apreciat de SARS ca fiind cel mai important eveniment chinologic utilitar din lume, motiv pentru care se apreciază că stăpânii patrupedelor vor fi supuşi la eforturi suplimentare în probele de concurs.

Câinii şi stăpânii lor vor lua parte la probele de căutare şi salvare de sub dărâmături, căutarea persoanelor dispărute din zone accidentate, salvări ale victimelor din apă, căutarea persoanelor dispărute în zona de câmpie, aşa-numita proba de urmă.

În acest context, dr. Mihai Preda, ofiţer coordonator al Diviziei Medicale din cadrul SARS România, a apreciat că asigurarea asistenţei medicale umane la acest eveniment competiţional reprezintă o provocare pentru membrii asociaţiei neguvernamentale.

„Am acceptat această provocare, deoarece noi avem posibilităţi de salvare şi intervenţie din dărâmături sau din apă, probe la care concurenţii vor participa în concurs. SARS poate interveni în situaţiile speciale, având în vedere că personalul nostru cuprinde cadre medicale specializate în prim ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă”, a declarat dr. Preda.

El a menţionat că SARS dispune de alpinişti care pot executa intervenţii la înălţime, atât în mediul urban, cât şi în cel montan, speologi pentru intervenţii în peşteri, scafandri. De asemenea, SARS are în structura de personal persoane care au absolvit şcoala de escaladă pe gheaţă din Chamonix (Franţa).

„Ca specialităţi SARS avem salvarea de la înălţime, din subteran, din apă, din medii toxice sau din medii cu temperaturi extreme. Ca dotare, avem două autoturisme de teren greu. Unul dintre ele este maşina medicului, iar celălalt este o ambulanţă dotată pentru intervenţiile de urgenţă şi resuscitare. Totodată, avem şi echipament de specialitate pentru a interveni în situaţiile sus enumerate”, a adăugat dr. Mihai Preda, exprimându-şi speranţa că pe parcursul competiţiei de la Craiova nu se vor întâmpla incidente neplăcute.

SARS România a fost înfiinţată în luna noiembrie 2008, la Petrila, fiind specializată în intervenţii medicale date de situaţii extreme. Organizaţia colaborează şi cu Centrul de educare canină din Craiova, care pune la dispoziţie câini antrenaţi special pentru salvarea oamenilor cuprinşi de avalanşe şi dărâmături. AGERPRES/(Sorin Blada)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Bilanţ IGSU: 859 situaţii de urgenţă pe zi, gestionate în medie în primul trimestru al anului Pe parcursul primului trimestru al anului 2014, la nivel naţional, serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au gestionat 77.282 situaţii de urgenţă, în medie 859 pe zi, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cele mai multe intervenţii fiind înregistrate în Capitală...
Iaşi: Exerciţiu comun româno-moldovean în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă Echipe de intervenţie, în care sunt implicate 15 autospeciale şi 60 de persoane, vor executa în cooperare misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare, cercetare, decontaminare personal, triaj medical şi asistenţă medicală de urgenţă, cu mijloace terestre şi aeriene, transport victime multiple la...
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.