Cele mai citite
 


Laptele şi ceaiul sunt sănătoase doar consumate separat
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Ceaiul şi laptele sunt alimente benefice şi sănătoase doar în cazul în care sunt consumate separat, afirmă experţi citaţi de The Telegraph.

Astfel, ceaiul conţine substanţe care contribuie la reducerea absorbţiei grăsimilor în intestine şi a nivelului de colesterol în sânge, dar în amestec cu laptele proteinele din laptele de vacă neutralizează aceste substanţe, avertizează oamenii de ştiinţă de la Asociaţia indiană pentru studiul ceaiului.

Experimentele au demonstrat că substanţele din ceai, aşa-numitele tearubigina şi teaflavina, previn obezitatea şoarecilor hrăniţi cu alimente cu un conţinut ridicat de grăsimi. 'În amestec cu laptele, tearubigina şi teaflavina interacţionează cu proteinele din lapte şi ceaiul negru îşi pierde proprietăţile benefice', explică dr. Devazhit Bortakur, de la Indian Tea Research Association, avertizând că în acest fel sunt anulaţi nutrienţii atât din ceai, cât şi din lapte.

Anterior, cercetătorii de la Universitatea McMaster din Statele Unite au descoperit că femeile care beau două pahare mari de lapte pe zi după un antrenament la sală pierd mai multe grăsimi şi îşi măresc muşchii. Astfel, atât ceaiul negru, cât şi laptele sunt alimente benefice şi sănătoase dacă sunt consumate separat.

În plus, ceaiul are proprietăţi diuretice, prin urmare pentru a evita deshidratarea este nevoie ca pe lângă ceai, o persoană să consume şi 1,5 litri de apă pe zi, recomandă experţii nutriţionişti.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Lactatele - între mit şi realitate Nutriţionistul Lygia Alexandrescu explică, pentru AGERPRES, efectele consumului de lapte pentru organismul uman şi de ce consumul de lactate este unul dintre subiectele cele mai disputate în domeniul nutriţiei din ultimii ani.
Laptele de origine animala – bun sau rau pentru oameni? Laptele este unul din alimentele indelung promovate de medici si consumate pe scara larga la noi in tara. Este recomandat bebelusilor ca inlocuitor al laptelui matern, copiilor pentru a le intari oasele prin aportul de calciu furnizat, adultilor pentru combaterea si intarzierea osteoporozei etc...
9 alimente recomandate înainte şi după antrenamentul la sală Deşi stau bine cu teoria, aproape după fiecare antrenament am o mică strângere de inimă când vine vorba să mănânc ceva deoarece stau şi mă gândesc că eu am ars atâtea calorii şi acum le pun la loc.
Laptele de vacă îi protejează pe nou-născuţi împotriva unor alergii Cercetări desfăşurate de departamentul de pediatrie de la Universitatea din Tel Aviv au demonstrat că laptele matern nu este singurul benefic pentru sănătatea nou-născuţilor. Dacă bebeluşilor li se dă lapte de vacă în primele 15 zile de viaţă, riscul de a face alergii la proteinele conţinute în el scade...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI/Lygia Alexandrescu: După Paşte, O dietă fadă sau de înfometare e cea mai păguboasă alegere După Paşte, trebuie să se revină la o dietă echilibrată, uşor redusă caloric, pentru a corecta efectul exceselor alimentare, vegetarianismul strict nefiind nici pe departe o soluţie pe termen lung, însă este foarte utilă şi recomandată o mărire a cantităţilor de fructe, legume, cereale integrale şi seminţe...