Cele mai citite
 


Mureş: PSD reclamă alocarea discreţionară a fondurilor publice de către Ministerul Sănătăţii
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Departamentului de Sănătate al PSD Mureş, Florin Buicu, şi-a exprimat joi dezacordul faţă de alocarea discreţionară a fondurilor publice de către Ministerul Sănătăţii, care s-ar fi făcut cu prioritate spre unităţi administrativ-teritoriale conduse de reprezentanţi ai puterii.
'PSD a luat la cunoştinţă intenţia Ministerului Sănătăţii de alocare a sumelor pentru reparaţii capitale pentru spitalele publice ale administraţiei publice locale, în anul 2011, din bugetul Ministerului Sănătăţii, din sume de la bugetul de stat şi din accize. Pentru judeţul Mureş se alocă 5.265.000 lei, în timp ce, de exemplu, pentru judeţul Bihor, se alocă 12.323.000 de lei, mai mult decât dublu. (...) PSD îşi exprimă dezacordul faţă de alocarea discreţionară a fondurilor publice de către Ministerul Sănătăţii, cu prioritate înspre unităţi administrativ-teritoriale conduse de reprezentanţi ai arcului guvernamental', afirmă Florin Buicu într-un comunicat de presă.
El menţionează că Mureşul a primit puţin peste suma destinată judeţului Harghita, căruia i s-a alocat suma de 4.444.000 lei şi că dacă ar fi să se compare activitatea medicală desfăşurată în cele două judeţe, judeţul Mureş este, de departe, pe primul loc.
Florin Buicu s-a arătat indignat şi de modul în care fondurile au fost repartizate la spitalele din interiorul judeţului Mureş, în sensul că totul s-a împărţit între administraţiile conduse de UDMR, în timp ce spitale ca cel din Sighişoara, Luduş sau Târnăveni nu au primit niciun leu.
'În cadrul alocării sumelor pentru autorităţile locale în judeţul Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Mureş (coordonat de Consiliul Judeţean Mureş - n.r.) primeşte 3.865.000 lei, Spitalul Municipal Reghin primeşte 700.000 lei iar Centrul de Sănătate Sovata primeşte 900.000 lei. Sighişoara, Luduş şi Târnăveni nu primesc bani pentru spitale din surse publice', a precizat şeful Departamentului de Sănătate al PSD Mureş. AGERPRES / (AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Constanţa: Eveniment de prezentare a Programului Mama şi Copilul, derulat de Ministerul Sănătăţii Constanţa, 18 mar /Agerpres / - Consiliul Judeţean Constanţa a găzduit vineri, în Sala Remus Opreanu, colocviul de lansare pe plan naţional a Programului Mama şi Copilul, în prezenţa lui Iulian Francisc Chiriac, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Bănicioiu: Asigurarea gărzilor în spitale este o prioritate a Ministerului Sănătăţii Asigurarea gărzilor în spitale este o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Nicolae Bănicioiu, în cadrul unei dezbateri iniţiate de grupul parlamentar PSD.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a revenit asupra denumirii Spitalului de cardiologie, la intervenţia UDMR Ministerul Sănătăţii a dispus revenirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna la denumirea "dr. Benedek Geza" şi eliminarea din titulatură a numelui dr. Nicolae Teculescu, în urma intervenţiei Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), care a adunat în acest scop aproape...