Cele mai citite
 


O unitate a marinei americane specializată pentru situaţii de urgenţă nucleară va acorda asistenţă autorităţilor japoneze
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O unitate a marinei americane specializată pentru situaţii de urgenţă în domeniul nuclear ar urma să plece joi spre Japonia pentru a ajuta autorităţile nipone să gestioneze criza provocată de accidentul de la centrala nucleară de la Fukushima, informează AFP.
Aproximativ 155 de puşcaşi marini aparţinând diviziei 'Forţa de răspuns în caz de incidente chimice sau biologice' (CBIRF) ar urma să ajungă în Japonia vineri, a anunţat un responsabil al armatei americane.

Această echipă, specializată în detectarea de agenţi chimici, supravegherea nivelului de radioactivitate şi decontaminarea personalului, nu va participa la eforturie de stabilizare a reactoarelor de la centrala de la Fukushima. 'Echipa va acorda expertiză radiologică celor de pe teren şi dacă este nevoie forţelor militare japoneze, în domeniile medical, logistic şi materiale periculoase - chimice, biologice, nucleare', a explicat acest responsabil.

Membrii armatei americane nu sunt autorizaţi în prezent să se deplaseze la mai puţin de 80 de km de centrala de la Fukushima. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Bilanţ DSU: Aproape 8 milioane de români au beneficiat anul trecut de asistenţă în situaţii de urgenţă Aproape 8 milioane de români au beneficiat, în anul 2015, de asistenţă din partea structurilor coordonate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit bilanţul activităţii prezentat joi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Asistenţă medicală de urgenţă pe Autostrada Soarelui Bucureşti, 21 aprilie /Agerpres/ - SMURD Bucureşti - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” şi Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca” - au asigurat asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat pe autostrada A2, în locaţiile de la km 20 şi 105, respectiv câte un echipaj de...
Bilanţ IGSU: 859 situaţii de urgenţă pe zi, gestionate în medie în primul trimestru al anului Pe parcursul primului trimestru al anului 2014, la nivel naţional, serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au gestionat 77.282 situaţii de urgenţă, în medie 859 pe zi, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cele mai multe intervenţii fiind înregistrate în Capitală...
Arad: Numărul intervenţiilor în situaţii de urgenţă, în creştere Numărul intervenţiilor în situaţii de urgenţă desfăşurate în luna martie, în judeţul Arad, a fost de 867, cu 39% mai mare comparativ cu luna anterioară, au informat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) "Vasile Goldiş".
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.