Cele mai citite
 


Olt: DSP propune distribuirea gratuită de apă plată pentru copii
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Olt, medicul Andrei Iordache, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru distribuirea în mod gratuit a unei cantităţi de apă plată copiilor cu vârste de până la un an, care beneficiază gratuit de lapte praf.
Iordache a precizat că scopul acordării de apă plată gratuit familiilor care beneficiază de lapte praf pentru copii este prevenirea îmbolnăvirii sugarilor din cauza nitriţilor din apa din fântâni sau de la robinet, apă cu care este preparat laptele praf. Acesta ar urma să fie distribuit odată cu apa plată dacă propunerea DSP Olt va fi admisă de ministrul de resort.
Banii din care ar putea fi cumpărată apa plată pentru a fi distribuită împreună cu laptele praf ar urma să provină din sumele alocate diferitelor programe de informare şi prevenire derulate de direcţiile de sănătate publică.
"Analizele calităţii apei din judeţ efectuate de DSP Olt au dovedit este depăşită cantitatea admisă de nitriţi atât la apa furnizată la Slatina cât şi la diferite surse de apă folosite de populaţie în restul judeţului. Laptele praf pentru sugari este preparat cu apă şi dacă este vorba de familii care beneficiază gratuit de anumite cantităţi de lapte praf de regulă aceste familii prepară laptele praf cu apă de la robinet sau de la fântână. La Slatina constant apa de la robinete are o concentraţie de nitriţi de peste 0,5 miligrame la litru. La nivel naţional este aceeaşi problemă cu apa care are concentraţie mare de nitriţi şi în plus au existat şi cazuri în care intoxicaţiile cu nitriţi au determinat decese la copii cu vârste până la trei ani. De aceea noi propunem ca acolo unde se dă lapte praf copiilor să se distribuie şi apă de calitate care să fie folosită la prepararea laptelui praf. Sperăm să convingem ministerul de justeţea propunerii noastre şi să fie gădite şi resursele financiare pentru aplicarea acestei măsuri propuse de noi. Pentru că, decât să fie achiziţionate prin programele de sănătate pixuri, pliante sau materiale informative prefer să se cumpere apă potabilă pentru copii şi astfel cu adevărat să prevenim îmbolnăvirile" a argumentat Andrei Iordache.
Acesta a adăugat că în judeţul Olt se lucrează la actualizarea datelor privind beneficiarii de lapte praf şi potrivit estimărilor de până acum sunt circa 2000 de copii pentru care ar urma să se distribuie lapte praf. Anul trecut au primit lapte praf gratuit circa 1600 de copii din judeţul Olt. AGERPRES/(A, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: DSP a rămas fără fonduri pentru a acorda gratuit lapte praf pentru copii Direcţia de Sănătate Publică Olt a epuizat de luna trecută fondurile destinate achiziţionării de lapte praf pentru copii şi informează primăriile din judeţ să nu mai facă deocamdată deplasări la Slatina pentru a ridica laptele praf acordat gratuit unor copii pentru că produsul nu mai este în stoc.
Brăila: Laptele praf pentru sugari acoperă doar o treime din necesar Laptele praf pentru sugari, distribuit gratuit în Brăila, acoperă doar o treime din necesarul existent la nivelul judeţului, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
Botoşani: Lapte praf gratuit doar pentru cazurile urgente Autorităţile sanitare din Botoşani vor elibera lapte praf pentru sugari doar în cazul urgenţelor, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
DSP Suceava, fără lapte praf pentru sugari Suceava, 21 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas fără lapte praf pentru sugari, iar stocurile nu pot fi completate deoarece Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă fila de buget pentru programele de sănătate din acest an, în care intră şi cel pentru laptele gratuit...
Gorj: Laptele praf pentru luna august, asigurat până la sfârşitul săptămânii Laptele praf necesar pentru luna august va ajunge în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Gorj până la sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca, de săptămâna viitoare, să fie distribuit mamelor cu nou-născuţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei Publice de Protecţie Socială...
Vaslui: Criză de lapte pentru bebeluşi Aproximativ 700 de bebeluşi cu vârsta până la un an din judeţul Vaslui, care ar fi trebuit să beneficieze de lapte praf gratuit, potrivit legii, nu au mai primit laptele praf de mai bine de o lună, din cauza lipsei banilor care ar fi trebuit să fie alocaţi de Ministerul Sănătăţii.