Cele mai citite
 


Olt: Medicii din Drăgăneşti au cerut transferul la alte spitale, pacienţii vor fi externaţi
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii şi personalul auxiliar de la spitalul din Drăgăneşti, care va fi transformat în cămin de bătrâni, au cerut transferul la alte unităţi sanitare, iar pacienţii vor fi externaţi sau trimişi la alte spitale din judeţul Olt.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Andrei Iordache, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că 15 din cei 17 medici de la Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt şi 40 de angajaţi din personalul auxiliar al spitalului din Drăgăneşti au solicitat transferul la spitalele din Slatina, Caracal şi Corabia, iar pacienţii internaţi în prezent la Drăgăneşti vor fi externaţi dacă starea lor de sănătate permite acest lucru sau vor fi transferaţi la alte spitale din judeţ cu ajutorul Ambulanţei şi SMURD. Personalul nemedical din această unitate rămâne astfel fără locuri de muncă.
Autorităţile din Drăgăneşti, dar şi localnicii şi personalul medical au protestat în ziua precedentă împotriva desfiinţării spitalului şi transformării lui în centru pentru vârstnici, argumentând că se îngrădeşte astfel accesul la servicii medicale al oamenilor din Drăgăneşti şi a celor din localităţile apropiate.
Potrivit şefului DSP, spitalul nu va mai beneficia de finanţare începând de vineri şi tot de vineri pacienţii internaţi, în număr de 47, trebuie să fie ori externaţi, ori duşi cu ambulanţele la Slatina sau Caracal.
Consiliul Local Drăgăneşti a refuzat transformarea spitalului în centru pentru vârstnici şi prin urmare în luna aprilie nu poate funcţiona la Drăgăneşti un centru pentru persoanele vârstnice.
În favoarea desfiinţării spitalului din Drăgăneşti, Andrei Iordache aduce argumentul că actul medical în această unitate sanitară nu este unul de calitate pentru că există numai două secţii, una de pediatrie şi alta de boli interne, iar linia de gardă este asigurată pe rând de medici cu diferite specialităţi şi nu la fiecare specialitate în parte.
Şeful DSP Olt a amintit şi că la nivelul conduceri spitalelor din Slatina şi Drăgăneşti au existat reticenţe în ce priveşte acceptarea cererilor de transfer ale medicilor din Drăgăneşti şi consideră că este inacceptabil ca un medic specialist să nu găsească loc de muncă în condiţiile în care spitalele funcţionează cu deficit de medici. AGERPRES/(A, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Primăria Drăgăneşti va acţiona Ministerul Sănătăţii în instanţă din cauza desfiinţării spitalului Primăria Drăgăneşti-Olt pregăteşte o acţiune în instanţă împotriva Ministerului Sănătăţii în scopul de a redeschide spitalul din localitate, închis la începutul lunii aprilie din cauza refuzului Casei de Asigurări de Sănătate Olt de a mai încheia contracte de servicii medicale cu spitalul.
Olt: Listă de aşteptare de două luni pentru internarea în Spitalul de Psihiatrie Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, aflat între spitalele care vor fi comasate, la propunerea Ministerului Sănătăţii, există o listă de aşteptare de două luni pentru...
Olt: Medicii de la spitalele din Slatina şi Caracal au refuzat să încheie contracte pentru gărzi suplimentare Medicii care asigură liniile de gardă la spitalele din municipiile Slatina şi Caracal au refuzat să semneze contracte de muncă pentru gărzile suplimentare, o notificare despre această situaţie fiind transmisă miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt la Ministerul Sănătăţii, potrivit şefei direcţiei...
Olt: DSP propune distribuirea gratuită de apă plată pentru copii Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Olt, medicul Andrei Iordache, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru distribuirea în mod gratuit a unei cantităţi de apă plată copiilor cu vârste de până la un an, care beneficiază...
Olt: Contract de finanţare pentru primul centru de terapie ocupaţională din judeţ Contractul de finanţare din fonduri nerambursabile pentru realizarea primului centru de terapie ocupaţională din judeţ a fost semnat luni, la Slatina, de către preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu şi Marilena Bogheanu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională S-V Oltenia.
Olt: Deficit de medici la Spitalul Slatina; la Cardiologie, gărzile sunt asigurate cu medici de la alte spitale Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina acoperă în parte deficitul de medici cu care se confruntă cu ajutorul medicilor pensionari, însă sunt specilităţi, cum este cazul Cardiologiei, unde, pentru asigurarea gărzilor se apelează la medici de la alte secţii sau chiar din alte spitale, potrivit managerului...