Cele mai citite
 


Personalul medico-sanitar de la Spitalul Bălceşti nu va rămâne pe drumuri, potrivit DSP Vâlcea
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Personalul medico-sanitar de la Spitalul orăşenesc din Bălceşti, care va deveni cămin de bătrâni, nu va rămâne fără loc de muncă, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş.
"Deşi iniţial primarul şi directorul spitalului nu au vrut să trimită lista cu personalul la DSP, la presiunea angajaţilor, aseară (miercuri. n.r.) a ajuns această listă. Astfel, din cei 19 asistenţi medicali, 5 au optat pentru judeţul Dolj, restul rămân în Vâlcea, infirmierii vor lucra la spitalele vâlcene. În ceea ce priveşte medicii, din cei 11 medici, unul este pensionat, 6, din care patru rezidenţi, au optat pentru judeţul Olt, restul rămân la Vâlcea. Deja am luat legătura cu managerii spitalelor din judeţ pentru primirea acestor salariaţi", a precizat dr. Murăruş.
Potrivit directorului DSP, problema o reprezintă personalul TESA din spitalul din Bălceşti.
"Dacă primăria se încăpăţânează să refuze accesarea fondurilor pentru cămine de bătrâni, unde cei 13 angajaţi ar rămâne efectiv la muncă, atunci administraţia locală se face vinovată de acest lucru. Eu sper că autorităţile locale vor renunţa la patimi şi vor înţelege care este realitatea şi ce înseamnă reformă în sistemul sanitar", a mai spus directorul DSP.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, singurul spital din Vâlcea care a fost reprofilat în cămin de bătrâni este cel din Bălceşti, dar autorităţile locale refuză accesarea fondurilor puse la dispoziţie, susţinând că vor merge în instanţă pentru menţinerea unităţii sanitare. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Vâlcea: Căminul de bătrâni, mai costisitor pentru bugetul local decât un spital, potrivit şefului DGASPC Transformarea unor spitale în cămine de bătrâni este o soluţie nefericită care 'adânceşte' problemele pentru administraţiile locale, a declarat luni pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea.
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Vâlcea: Edilii din Băleşti şi Brezoi se opun transformării spitalelor din subordine în cămine de bătrâni Primarii din Brezoi şi din Bălceşti au declarat că se opun transformării unităţilor sanitare din subordine în cămine de bătrâni.
Vâlcea: Consilierii judeţeni, împotriva transformării în cămine de bătrâni a două spitale Consilierii judeţeni au semnat marţi, în şedinţă extraordinară, un memoriu adresat Ministerului Sănătăţii prin care solicită scoaterea de pe lista spitalelor reprofilate a unităţilor sanitare din Băleşti şi din Brezoi.