Cele mai citite
 


Satu Mare: Magazinele de etnobotanicele, interzise în apropierea şcolilor
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în cadrul şedinţei de joi un proiect de hotărâre care prevede interzicerea magazinelor de plante etnobotanice pe o rază de doi kilometri de şcoli.
Proiectul, iniţiat de consilierii PSD, a fost adoptat în unanimitate de aleşii locali.
Acesta interzice comercializarea, distribuirea, oferirea gratuită, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel sau eşantioane ale acestora, denumite generic etnobotanice, altele decât cele al căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare, pe o rază de 2.000 metri în jurul instituţiilor de învăţământ şi educaţie, cămine şi locuri de cazare pentru elevi şi studenţi, instituţii de cultură, tabere şcolare, baze şi complexe cultural sportive, palate şi cluburi ale copiilor şi elevilor.
Totodată, comercializarea acestor substanţe este interzisă pe o rază de 1.000 metri în jurul staţiilor mijloacelor de transport în comun, inclusiv gări şi autogări, biblioteci, parcuri, lăcaşe de cult, instituţii publice, locuri de agrement şi distracţii.
"Deşi există o listă a plantelor şi substanţelor care sunt interzise de lege, comercianţii acestor produse au grijă să le înlocuiască cu altele cu proprietăţi similare, dar care nu sunt cuprinse în această listă, fiind foarte greu să se ia în timp util măsuri pentru stoparea comercializării acestor produse, numite generic etnobotanice, în baza legislaţiei în vigoare", argumentează consilierii iniţierea proiectului. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Tineretul PSD a pichetat un magazin de vise Tineretul social-democrat a pichetat joi singurul magazin de plante etnobotanice din Satu Mare, consilierii locali PSD urmând să întocmească un proiect de hotărâre privind interzicerea vânzării acestui gen de produse la doi kilometri de unităţile şcolare.
Timiş: Consilierii PDL vor să se pună lacăt pe magazinele 'de vise' Democrat-liberalii din Consiliul Local Timişoara (CLT) vor închiderea tuturor magazinelor 'de vise' din oraş, iniţiind şi un proiect de hotărâre de consiliu local care să stopeze vânzarea de plante etnobotanice.
Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării etnobotanicelor în Târgu-Jiu Consilierii locali au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre care prevede interzicerea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Târgu-Jiu.
Botoşani: Consiliul Local interzice vânzarea etnobotanicelor Comercializarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Botoşani va fi interzisă, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul Local.
Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării şi distribuirii etnobotanicelor Un proiect de hotărâre care vizează stabilirea unor măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a tineretului din judeţul Gorj a fost aprobat, joi, de consilierii judeţeni.
Emil Boc: Guvernul va decide miercuri asupra actului normativ privind etnobotanicele Guvernul va dezbate, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, a anunţat, marţi, primul-ministru Emil Boc.