Cele mai citite
 


Seulul autorizează un ajutor pentru Coreea de Nord pentru prima dată în ultimele luni
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Seulul a autorizat joi un ajutor oferit Coreii de Nord de către o asociaţie privată sud-coreeană, pentru prima dată după bombardarea de către Phenian a unei insule sud-coreene în luna noiembrie a anului trecut, a informat Ministerul sud-coreean al Unificării, relatează AFP.
Acest minister, care trebui să emită autorizaţii pentru toate contractele transfrontaliere între cele două ţări vecine, a aprobat cererea fundaţiei Eugene Bell, o asociaţie americană privată care are o filială în Coreea de Sud şi care doreşte să transporte în Coreea de Nord medicamente împotriva tuberculozei.

Ajutorul este în valoare de 216.000 euro, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Seulul a interzis orice ajutor privat către Coreea de Nord după bombardarea de către Phenian, la 23 noiembrie anul trecut, a insulei sud-coreene Yeonpyeong, în Marea Galbenă, incident în care au fost ucise patru persoane.

La mijlocul luni martie, expertul ONU pentru Coreea de Nord a cerut comunităţii internaţionale să ofere ajutor umanitar, fără a-l condiţiona politic, acestei ţări în mod regulat confruntată cu perioade de penurie alimentară.AGERPRES/(Mihaela Moise)Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coreea de Sud îşi reia ajutorul medical pentru Coreea de Nord Coreea de Sud a decis marţi să-şi reia ajutorul medical pentru Coreea de Nord prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi să deblocheze în acest sens 6,94 milioane de dolari, informează AFP şi Efe.
Coreea de Sud, vizată de un atac cibernetic masiv lansat de Coreea de Nord Coreea de Nord a piratat peste 140.000 de calculatoare ale unor corporaţii şi agenţii guvernamentale sud-coreene şi a plantat viruşi având drept scop comiterea unui atac cibernetic masiv care a fost însă dejucat, informează agenţia Yonhap, citând surse din cadrul poliţiei, relatează Reuters.
Crucea Roşie sud-coreeană propune organizarea de discuţii cu Phenianul pentru reunirea unor familii despărţite de război Crucea Roşie din Coreea de Sud şi-a exprimat dorinţa de a intra în contact luna viitoare cu organizaţia similară din Coreea de Nord pentru a pregăti o reuniune a unor familii separate de Războiul din Coreea (1950-1953), au anunţat vineri autorităţile, transmite AFP.
Coreea de Sud propune un ajutor Nordului Crucea Roşie din Coreea de Sud a anunţat joi că a trimis un mesaj Coreii de Nord în care i-a propus acesteia un ajutor de urgenţă în urma inundaţiilor, în pofida tensiunilor actuale dintre cele două ţări, relatează AFP.
Viagra în schimbul voturilor? Coreea de Sud deschide o anchetă Un oraş sud-coreean a deschis o anchetă cu privire la un candidat suspectat că a împărţit pilule erectile alegătorilor, în schimbul susţinerii sale la alegerile legislative care au loc miercuri în Coreea de Sud, relatează AFP.
Coreea de Sud va investi circa 90 milioane de dolari în cercetarea celulelor-suşe Coreea de Sud (Republica Coreea /RC/) va aloca începând cu 2012 fonduri de aproximativ 100 miliarde de woni (circa 90 milioane de dolari) pentru cercetarea celulelor-suşe, a anunţat luni, într-un discurs radio către naţiune, preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak, potrivit ziarului The Korea Times.