Cele mai citite
 


Bugetul MSP, suplimentat pentru finanţarea unor măsuri legate de gripa nouă
joi, 2 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Executivul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2009 cu suma de 50.000 mii de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru finanţarea unor măsuri de implementare a Planului naţional de intervenţie în pandemia de gripă.

Potrivit hotărârii de Guvern, suma alocată va fi folosită pentru finanţarea cheltuielilor ocazionate de producerea de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie ''Cantacuzino'', producător naţional unic, a vaccinului pandemic, dar şi pentru achiziţionarea de substanţe dezinfectante şi de echipamente de protecţie pentru personalul medical şi populaţie.

Actul normativ a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial. AGERPRES/(Georgiana Tănăsescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A: bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical, categorii prioritare pentru vaccinare Bruxelles, 25 aug /Agerpres/ - Persoanele care suferă de mai mult de 6 luni de maladii cronice, femeile însărcinate şi personalul medical sunt grupurile care trebuie vaccinate cu prioritate pentru virusul A/H1N1, conform unei decizii comune luate marţi de experţii din cele 27 de state membre ale Uniunii...
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Roche anunţă că a depistat 13 cazuri de gripă A rezistente la Tamiflu Gigantul farmaceutic elveţian Roche Holding AG a anunţat că a fost informat cu privire la existenţa a 13 cazuri de gripă porcină care au devenit rezistente la medicamentul său antiviral Tamiflu, relatează, luni, agenţia Associated Press.