Cele mai citite
 


Teleorman: Bugetul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, redus cu 1,5 milioane lei
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul pentru 2011 al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman este mai mic cu 1,5 milioane de lei faţă de anul trecut.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, a declarat joi, pentru AGERPRES, că se va încerca eficientizarea cheltuielilor, "dar nu este uşor în condiţiile în care multe ambulanţe sunt vechi, iar personalul este insuficient".
Mai mult, prin reorganizarea spitalelor din Teleorman şi crearea a 12 centre rurale medicale de permanenţă, dotate, fiecare, cu ambulanţă, vor creşte şi responsabilităţile acestui serviciu judeţean.
Potrivit Mioarei Comana, în scurt timp în judeţul Teleorman se va înfiinţa Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), toate documentele necesare fiind finalizate.
Serviciul, care va acoperi nevoile privind asistenţa medicală de urgenţă a locuitorilor din zonele îndepărtate, va funcţiona în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar o parte din finanţarea lui va fi asigurată prin fonduri de la Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/ (AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Teleorman: Ambulanţele SMURD au intervenit anul trecut la 4.560 situaţii de urgenţă Ambulanţele de la Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman au intervenit în perioada cuprinsă între luna aprilie 2012, când a fost înfiinţat, şi sfârşitul lui decembrie la peste 4.560 de situaţii de acest fel.
Teleorman: Într-o lună de la înfiinţarea sa, SMURD a avut 550 de intervenţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman a intervenit pe parcursul lunii de când a fost înfiinţat la 550 de cazuri, în urma apelurilor făcute prin 112.
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.