Cele mai citite
 


Termenul de semnare a contractului-cadru pe 2011 a fost prelungit cu două luni
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actualul contract-cadru a fost prelungit până în luna iunie, a anunţat, recent, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Laurenţiu Duţă. Termenul iniţial de semnare a contractului-cadru pe 2011 era 1 aprilie, însă cei mai mulţi medici de familie au respins prevederile documentului şi au ameninţat că nu îl vor semna.
Preşedintele Federaţiei Patronatelor Naţionale a Medicilor de Familie, dr.Doina Mihăilă, a declarat, joi, pentru AGERPRES că medicii speră să se rezolve, în acest interval, problemele ridicate de medicii de familie.
"Avem toate speranţele că în această perioadă se vor rezolva problemele pe care medicii de familie le-au ridicat. În cazul nerezolvării până la 1 iunie, ne rezervăm dreptul de a acţiona în consecinţă. Vechiul contract-cadru a fost prelungit pentru încă două luni. În acest interval nu se va schimba nimic în desfăşurarea asistenţei medicale", a spus dr. Doina Mihăilă.
În 23 martie, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că Guvernul a amânat până pe 1 iunie termenul până la care medicii de familie vor putea semna contractul-cadru pe 2011 cu CNAS.
"Am modificat termenul şi l-am amânat cu două luni, la 1 iunie. Se vor încheia acte adiţionale pe contractul-cadru aflat în vigoare pe următoarele două luni", a spus, săptămâna trecută, ministrul.
Cei mai mulţi medici de familie au respins prevederile documentului şi au ameninţat că nu îl vor semna, deşi termenul iniţial de semnare a contractului-cadru era 1 aprilie, motivând că ministerul le impune să asigure servicii medicale suplimentare, care nu pot fi decontate de CNAS şi care nu oferă niciun avantaj asiguraţilor, de vreme ce subvenţiile sunt condiţionate.
Ministerul Sănătăţii a susţinut, însă, că fondurile destinate medicilor de familie nu s-au diminuat în ultimii doi ani, însă instituţia doreşte ca, în 2011, finanţarea să se facă 50% în funcţie de numărul de pacienţi înregistraţi la un anumit doctor de familie şi 50% în funcţie de numărul serviciilor medicale prestate de medicul respectiv. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Medicii de familie aşteaptă o soluţie pentru finanţarea cabinetelor După aproape două ore de discuţii, medicii de familie au ieşit de la întâlnirea dintre reprezentanţii lor şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) mediată de ministrul sănătăţii, Cseke Attila, cu unele probleme tehnice rezolvate, legate de relaţia cu pacientul, de informatizare...
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Ministrul sănătăţii atrage atenţia CNAS asupra unor 'grave abateri' în derularea contractelor Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, i-a atras atenţia joi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, asupra unor "grave abateri" în derularea contractelor dintre casele de asigurări şi cabinetele medicilor de familie, prin aplicarea "neuniformă şi incoerentă" a prevederilor ...
Medicii de familie nu vor semna Contractul-Cadru dacă acesta rămâne în forma iniţială Medicii de familie au semnale că noul Contract-Cadru pentru 2011, amânat pentru 1 iunie, nu va suferi modificări şi în aceste condiţii nu-l vor semna, a declarat, joi, cu prilejul Forumului Medical, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă.