Cele mai citite
 


Varujan Pambuccian susţine că nu este convins de capacitatea de finanţare a spitalelor transformate în cămine de bătrâni
vineri, 1 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderii coaliţiei au discutat joi problema finanţării spitalelor care urmează să fie convertite în cămine de bătrâni, însă nu este sigură capacitatea de finanţare a acestor unităţi, nici după transformare, a declarat liderul grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian.
"Cu transformarea în cămine de bătrâni eu am o mare problemă, pentru că nu sunt convins că se poate asigura finanţarea acolo. Jumătate din finanţare trebuie să o asigure cel care intră în cămin, din pensie, dar pensiile sunt mici. Chiar dacă e clădirea cadou, practic, şi nu au nicio investiţie iniţială, nu ai de amortizat nimic, ai cheltuieli operaţionale: întreţinerea, plata personalului, hrana, o grămadă de lucruri pe care trebuie să le plăteşti din ceva. La un moment dat, după perioada aia în care sunt bani asiguraţi ca să se facă tranziţia, cine va plăti? Pensiile cu care vin oamenii - jumătate din ele - nu asigură nici 40% din cheltuielile unui cămin", a declarat, pentru AGERPRES, Varujan Pambuccian.
În urma şedinţei de circa două ore a coaliţiei, deputatul a subliniat că este de acord cu măsurile ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, de transformare a unor spitale din localităţile mici în cămine de bătrâni.
"La partea cu spitalele, pe Cseke chiar îl înţeleg foarte bine, pentru că omul zice că există o grămadă de spitale care nu pot asigura o asistenţă medicală normală. Oricât ai investi, nu vin medici, pentru că sunt foarte multe în localităţi foarte mici şi nu vin medici acolo. Decât să-ţi baţi joc de pacienţi, mai bine duci pacientul într-un spital OK şi toate fondurile pe care le ai le concentrezi pe câteva spitale OK, pe care le faci şi mai OK", a apreciat Pambuccian.
Guvernul se reuneşte joi în şedinţă specială şi ar putea decide şi în privinţa finanţării sistemului de sănătate.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat anterior că de la 1 aprilie spitalele care ar trebui să fie transformate în cămine pentru vârstnici, dar nu se supun acestui proces, nu vor primi finanţare de la Guvern. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Executiv: 67 de spitale locale vor putea fi transformate în cămine de bătrâni, pe bani guvernamentali Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Un număr de 67 de spitale administrate la nivel local nu vor primi finanţare guvernamentală de la 1 aprilie dacă nu vor fi transformate în cămine de bătrâni, potrivit unei hotărâri a Executivului, aprobate miercuri.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Argeş: CJ ia în calcul înfiinţarea unor centre de permanenţă în locul celor patru spitale închise Consiliul Judeţean (CJ) Argeş va analiza posibilitatea înfiinţării unor centre de permanenţă în locul celor patru spitale a căror închidere a fost decisă de Guvern, o hotărâre în acest sens urmând să fie luată în următoarele zile.