Cele mai citite
 


Arad: Soluţii în vederea asigurării asistenţei medicale pentru locuitorii comunei Gurahonţ
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliul Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, s-a întâlnit, la solicitarea autorităţilor publice locale din comuna Gurahonţ, cu factorii responsabili din sistemul sanitar din judeţ pentru a identifica soluţiile privind asigurarea accesului locuitorilor din această comună la actul medical după transformarea spitalului în azil de bătrâni.
Soluţiile erau necesare pentru ca atât oamenii din Gurahonţ, cât şi cei din localităţile învecinate să beneficieze de un act medical de calitate, iar pe de altă parte să fie păstrată şi destinaţia medicală a clădirii spitalului, inclus pe lista unităţilor medico-sanitare propuse pentru a fi transformate în aziluri de bătrâni.
'În urma discuţiilor, cea mai viabilă variantă este aceea ca personalul medical să rămână în Gurahonţ, în cadrul secţiei de radiologie a laboratorului, dar şi la camera de gardă, care ulterior va deveni Centru pentru Primire Urgenţe. De asemenea, CJ Arad va repartiza o ambulanţă performantă din punct de vedere medical Centrului Medical Gurahonţ', a declarat duminică, pentru AGERPRES, Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.
Potrivit sursei citate, inclusiv această întâlnire, care a avut loc sâmbătă, dovedeşte faptul că principalul scop al administraţiei judeţene este acela de a găsi cele mai bune soluţii pentru cetăţeni, însă nu trebuie ca spitalul să fie confundat cu un centru social, spitalele trebuind să facă act medical.
'În urma discuţiilor purtate în cadrul întrunirii, cred că am găsit cea mai bună variantă pentru Spitalul din Gurahonţ. Rămâne ca administraţia locală să înţeleagă momentul în care ne aflăm, rolul reformei din sistemul sanitar. Cred că şi cadrele medicale din Gurahonţ înţeleg că dorim binele fiecăruia, dar pe primul loc se află cetăţenii, care trebuie să beneficieze de un act medical de calitate', a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.
La discuţii au fost invitaţi să participe, între alţii: Gheorghe Domşa, director CAS Arad; Constantin Cătană, director executiv al DSP Arad; Bogdan Totolici, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad; dr. Gheorghe Nini, manager judeţean al Programului Naţional de Control al TBC; Monica Puticiu, medic-şef al SMURD Arad; reprezentanţi ai CJ Arad, responsabili cu reorganizarea sistemului medical din judeţ; reprezentanţi ai CL Gurahonţ. AGERPRES /(AS,A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Spitalul din Gurahonţ va deveni secţie externă de pneumologie a SCJU Spitalul orăşenesc din Gurahonţ, desfiinţat prin Hotărârea de Guvern privind reorganizarea sistemului sanitar, nu se va transforma în azil pentru bătrâni, ci va deveni Secţie Externă de Pneumologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, urmând să preia în totalitate activitatea Secţiei...
Suceava: Ambulanţă de 700.000 de lei, nefolosită din lipsa medicilor de urgenţă Deficitul de medici urgentişti face ca o ambulanţă performantă, achiziţionată cu fonduri europene pentru SMURD Suceava, să fie nefolosită, a declarat presei, miercuri, şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman.
Arad: Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a devenit operaţional Arad, 26 nov /Agerpres/- Un punct de operare aeriană SMURD, care va deservi şase judeţe din vestul ţării, a fost inaugurat sâmbătă pe Aeroportul din Arad.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.